Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir'den Konya turizminin tanıtımına katkı sağlıyoruz

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya etkinlikleri kapsamında 2. Tur Operatörleri Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.

        Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Tanıtma ve Eğitim Vakfı (KOTEV) ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliği ile düzenlenen programa Afganistan, Pakistan ve Bangladeş'ten gelen yabancı tur operatörleri katılarak 2 gün süresince Konya'yı ve turizmi konuştu. Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkileri Daire Başkanlığı, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuklu Belediyesi, KOTEV, THY, Konya Skal ve TÜRSAB yöneticilerinin katıldığı toplantıda, Konya'nın turizm altyapısı, fırsatları, daha fazla turist çekmek için nelerin yapılması gerektiği konuşuldu. Yabancı tur operatörleri de Türkiye ile ülkeleri arasındaki ilişkilerin artarak devam edeceğini, özellikle Hazreti Mevlana'nın şehri Konya'ya olan ilgi ve talebin artacağına inandıklarını dile getirdiler.

        Toplantılar kapsamında misafirlere ilk gün Akşehir Nasreddin Hoca Türbesi, Gülmece Parkı, Taş Medrese, Tarihi Akşehir Sokağı, Etnografya Müzesi, Ulu Cami, Hıdırlık Tepesi ve Panoramik Akşehir turu yaptırılırken; ikinci gün Çatalhöyük, Mevlana Müzesi, panoramik şehir turu, Sille, Kelebekler Vadisi gezdirildi. Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği program ile şehrin turizm potansiyelinin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

        (İHA-FM-Y)

        28.11.2016 17:03:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler