Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fethiye'de 101 yeni girişimci sertifika aldı

        (Fotoğraflı)

        Murat Yalçın

        MUĞLA (İHA) - Fethiye'de iş gücü istihdamına katkıda bulunmak, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine ve bu kişilerin donanımının arttırılarak iş gücü piyasasına kazandırılmasına destek olmak amacıyla Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Hizmet Merkezi işbirliği ile yapılan "Temel Seviye Girişimcilik Eğitimi'ni" tamamlandı.

        101 kursiyere sertifikaları Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili ve Akdeniz-PA Komisyon Başkanı Hasan Özyer'in de katıldığı törenle verildi. Muğla Valisi Amir Çiçek sertifika töreninde yaptığı konuşmada KOSGEB yetkililerine seslenerek kaynakları kasada saklamayın, bankada faizde bekletmeyin girişimcilere sağlayın diye konuştu.

        Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Hizmet Merkezi'nde gerçekleştirilen Temel Seviye Girişimcilik Eğitim Sertifikası törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili ve Akdeniz -PA Komisyon Başkanı Hasan Özyer, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, Daire Amirleri, kursiyerler ve diğer davetliler katıldı. Muğla Çalışma ve İş Kurumu il Müdürü İlyas Sarıyerli törende yaptığı konuşmada; "Her yıl iş gücü eğitim planlaması yapmaktayız. Her ay yürütme kurulu toplantıları her 3 ayda Sayın Valimizin başkanlığında İl istihdam ve meslek eğitim kurulu toplantıları yapmaktayız. Bunlardan biriside girişimcilik eğitimidir. Biz bu çalışmaları ilimiz genelinde temel teşkil etsin diye ortalama her yıl 2 bin işverenimizi ziyaret etmekteyiz. 20 iş ve meslek danışmanımızla işverenlerimizi dinlemekteyiz. İş arayan vatandaşlarımızı gerek okul aşamasında gerek okulunu bitirdikten sonra görüşmekteyiz" dedi.

        "Yüzde 400'lük Artış"

        Muğla'nın dört bir köşesinde he türlü iş gücü yetiştirme kurs ve kurumları açtıklarını ifade eden Sarıyerli, bu kurslar arasında mekikli dokumadan balık işlemeciliğine, narenciye budalamadan takı tasarım kurslarına kadar her türlü kursların bulunduğunu söyledi. Kursiyerlere kurs süresince günlük 20 Türk lirası cep harçlığı verildiğini belirten Sarıyerli, bunun yanında genel sağlık sigortası, iş yeri kazası ve meslek hastalığı sigortasını da karşıladıklarını kaydetti. İş başı eğitim programı ile ilgili olarak bilgiler aktaran Sarıyerli; "Geçen yıl 1701 olarak gerçekleşen iş başı eğitim programının yararlanıcısı vatandaşımız yüzde 400'lük artışla bu yıl 6300 olarak gerçekleşti. Burada vatandaşa ödediğimiz miktar 32 milyon 200 Türk parasıdır. Buradaki yüzde 400'lük artış ödediğimiz miktar devletimizin kaynağıdır. Vatandaşımıza ödenmiştir. Aynı zamanda onları da sertifikalandırarak nitelikli iş gücüne destek olmadır. Toplum yararına programlar kapsamında da Muğla'da 4500 vatandaşımızı kamu kurum ve kuruluşlarımızda bu vatandaşlarımızı çalıştırdık ve onlara ödediğimiz para 31 milyon Türk lirası olarak gerçekleşti" dedi.

        "Fırsatı Başarıya Dönüştüreceğiz"

        Kursiyerler adına konuşma yapan Ercan Güngör de; "Bizler yeni girişimciler olarak devletimizin KOSGEB vasıtasıyla hibeler ve faizsiz kredilerle desteklediği yeni iş yerimizi açmak için bu programla güzel bir fırsat yakaladık. Bu fırsatı başarıya dönüştürme hedefindeyiz" dedi.

        "Bu Geleceğe Yatırımdır "

        AK Parti Muğla Milletvekili ve Akdeniz-PA Komisyon Başkanı Hasan Özyer'de İş- Kur'un eskiden sekreterya görevini yaptığını hatırlatarak, şimdi ekonominin önemli bir işlevini gerçekleştirmekte olduğunu söyledi. Hasan Özyer: "Eskiden iş ve işçi bulma kurumu işlevini kaybetmişti. Sadece bir sekretarya hizmeti veriyordu. Ama bugün geldiği nokta da Türkiye'nin en fazla ihtiyaç duyduğu bir boşluğu dolduruyor. Nitelikli iş gücü, istihdama teşvik ve girişimcilik ruhu. Girişimcisi olmayan ülkelerin gelişmesi mümkün değil. Bugün Avrupa, Amerika, Japonya'ya baktığımızda her bir uluslararası şirketi bir ülkeden daha büyük. On binlerce, yüzbinlerce kişiye istihdam sağlıyor ve dünyanın her tarafında AR-GE ve teknolojik çalışmalarına katkı veriyor hem ülkelerine inanılmaz kaynak aktarıyorlar. Onun için ben İş-Kur'a bu dönüşümü sağlayan Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bu kursların gelecekte faydasını göreceğiz. Bu bir geleceğe yatırımdır. Nasıl eğitimde insanımızı eğitirsek uzun vadede geleceğimizi kurtarırsak aynı şekilde girişimcilikte bugün ektiğimiz tohumlar yarın yeşerecektir"dedi.

        Tohumlar Geriye Dönecektir"

        Muğla'ya 100 milyon TL ödeneğin istihdam olarak aktarıldığını söyleyen Hasan Özyer, "Girişimcilik için ekilen tohumlar mutlaka yarınımız da geriye dönecektir. Türkiye'nin daha güçlü olması bu coğrafyada daha çok çalışarak mümkün olacaktır. Bugün Avrupa'ya baktığımızda biz terörle mücadele ederken, Avrupa teröre destek veriyor. Kurtuluş Savaşı'ndan çıktığımızda Türkiye'nin ekonomisi belliydi. Cumhuriyeti kurduğumuzda devletin ve milletin gücüyle yapılan fabrikalar vardı. Ancak şimdi Avrupa'nın ve Dünya'nın neresine gitsek Türk girişimciyi orada görüyoruz. Türkiye ne zaman güçlense önünü kesmek için ve birlik beraberliğimizi bozmak için çaba sarf eden ülkeler var. Biz birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Üniversitelerimiz ile el ele vererek, istihdam ve üretimi arttırmamız lazım" dedi. Hasan Özyer, bu girişimcilik kurslarını önemsediğini de belirterek, "Organize Sanayi'yi önemsiyorum. Hem markalaşmak, malın değerini arttırmayı önemsiyorum. Buradan 1-2 TL'ye giden mallar, 5-10 TL olarak markalandırıp yine buraya bize geliyor. Oysa bunları burada girişimcilerimizle yapabiliriz. İşimize yoğunlaşırsak, kapasitemizi arttırırsak ülkemizin katma değerini arttırırız. Her şey çalışmaktan geçiyor. Hükümetimiz bunun için büyük çaba sarf ediyor. Türkiye'nin dinamizmi oldukça yüksek" dedi.

        Muğla Valisi Amir Çiçek: "Muğla'daki insan kalitemiz ne, iş yerlerinde çalışan insanlarımızın ürettiği hizmet kalitesinin durumuna göre nasıl verim elde ediliyor? Ekonomiye ne katma değer sağlıyor. İş veren istihdam ederken hangi nitelikli kişilerle buluşmaya çalışıyor. Toplantılarla bu konuları görüşüp uygulamaya geçiyoruz. Muğla'da tek sıkıntımız ve eksiğimiz girişimcilik ruhunu hayata geçirebilmek. Hepimizin içinde gizli girişimcilik ruhu vardır. O ruhu harekete geçirebilmek içinde sadece bu kurslarla belgelerle yeterli değiliz. Bundan sonra takip edeceğiz. Biz sadece belgeyle kalmayacağız. KOSGEB'i, kredileri faizsiz veren hangi kurum varsa onları da takip edeceğiz. Lütfen kaynakları kasalarda saklamasınlar. Hükümetimizin de politikası bu. Paraları bankalarda faizlerle değil üretime yönelik kanalize etmektir. Bize düşen görev sadece yetiştirmek değil, bundan sonra da girişimcilik belgesini almış olan arkadaşlarımızın girişimcilik ruhunu harekete geçirmek için takip edeceğiz. Hanginize kim engel oluyor, hangi belgeyi vermekte zorluk çıkarıyorlar, hangi bürokratik engel var, hangi zihniyet hala kendi rahatını düşünüp sizler gibi üretken insanların yolunu açmıyor. Bu konuda kursiyerlerimizin yanındayız" dedi. Kursiyerlere belgelerini Muğla Valisi Amir Çiçek, Ak Parti Muğla Milletvekili ve Akdeniz PA Komisyon Başkanı Hasan Özyer, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü İlyas Sarıyerli, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir,İl Milli Eğitim Şube Müdürü Veli Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan ve diğer yetkililer sundu.

        (MY-MB-Y)

        28.11.2016 17:15:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler