Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CÜ'de 'Kadın, Güç ve Mutluluk' Paneli

        (Fotoğraflı)

        Hakan Kaleli

        SİVAS (İHA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü ve Suşehri Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Kulübü (CÜSHEK) tarafından 'Kadın, Güç ve Mutluluk' adlı panel düzenlendi.

        25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte konuşan CÜ Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, "Artık kadına şiddeti değil, toplumda kadının ne kadar güçlü olduğunu konuşmalıyız. Kadınlarımız bizim için elbette çok değerlidir. Kız çocuklarının diri diri gömüldüğünü bir dönemde 'Cennet annelerin ayaklarının altındadır.' ifadesi bizler için Peygamberimizin çok önemli bir mesajıdır. Yine soru sorulduğunda 'Önce annene, daha sonra annene, daha sonra yine annene en sonunda babana sor' ifadesi de bizim için çok önemlidir. Toplumumuzu şekillendiren kadınlarımızdır. Biz bu anlamda kadınlarımızın öneminin farkındayız. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." dedi.

        Cumhuriyet Üniversitesi Suşehri Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Tuğut ise "25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü'dür. 1960 yılında iki kız kardeşin tecavüz edilerek öldürülmesinin ardından dünyada kadına yönelik şiddete karşı kampanyalar düzenlenmiştir. Biz bugün şiddeti konuşmayacağız, bugün sadece kadın güç ve mutluluğu konuşacağız." ifadelerini kullandı.

        Panel başkanlığını Cumhuriyet Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş'ın yaptığı panele Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zehra Gölbaşı, Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökhan Eken ve Psikolog-Psikoterapist Ersin Akkurt konuşmacı olarak katıldılar. Panel sonunda Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim etti.

        (UY-SK)

        29.11.2016 09:13:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler