Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Biga'da develer güreşlere hazır

        (Fotoğraflı)

        Toprak Akkaya

        ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Sarıcaköy'de Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yapılacak olan güreşlerde yarışacak develere havutları davul zurna eşliğinde giydirildi.

        Sarıcaköy Muhtarı İsmail Özil köy meydanında düzenlenen etkinlikte bin kişiye pilav ikram edildiğini söyledi. Özil, develerin üzerine havut giydirdiklerini ve güreşlere hazırladıklarını belirterek, "Deden toruna gelen deve kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz hayır ile güreşlere hazırlanıyoruz. Bu haftadan sonra 4 Aralık'ta Çan'ın Küçükköy ardından Burhaniye Gömeçte düzenlenecek olan güreşlere gideceğiz" diye konuştu. Deve sahiplerinden Ahmet Günaslan ise develerin kışın hörgüçlerinde yağ olduğu için havutların üşümeyi engellediğini aynı zamanda güreş esnasında birbirlerine zarar vermeyi de önlediğini kaydetti.

        (GD)

        29.11.2016 10:23:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler