Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrencilerin engellilerin dünyasını tanıması etkinliği

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Efe

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, Özel Eğitim Öğretmeni Esra Doğan tarafından, Şehitler Ortakolu'nda engelliler için empati çalışması yapıldı.

        Hisarcık Şehitler Ortaokulu'nda 4 sınıfta yapılan etkinlikte öğrencilerin, engellilerin günlük hayatta nelerle karşılaştığı uygulamalı gösterildi.

        Öğretmen Esra Doğan, yaptığı açıklamada, "Bu çalışmayı yapmaktaki Amacımız öğrencilerimizin, engelli bireylerin yerine kendilerini koyarak onların günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları yaşayarak öğrenmeleri ve bu kapsamda bu kişilerle günlük hayatta karşılaştıklarında duyarlı davranmaları ve farkındalık kazanmalarıdır. Etkinlikte öğrencilerimize tekerlekli sandalyeyi oturarak sürmelerini, gözlerini kapatarak bastonla yürümelerini, ellerine üç kat çorap giydirerek günlük yaşam becerilerini sürdürmelerini istedik. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü yaklaşırken, engelli vatandaşlarımızın yaşadığı zorlukları öğrencilerimizin bilmesini ve ileride engelli vatandaşlarımıza karşı olacak davranışlarında faydalı olmalarını sağlamak istedik. Bu eğitimde desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Müdürümüz İlhan Cebeci ve mili eğitim personelimize, rehber öğretmenimiz Kübra Yılmaz ve özel eğitim öğretmenimiz Süleyman Uysal'a ve tüm okul personeline teşekkür ediyorum" dedi. (EFE)

        29.11.2016 11:40:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler