Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Minikler, Mezitli Belediyesi fidanlığında çiçek dikmeyi öğrendi

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, belediyeye ait Fidanlık Üretim Ünitesi'ni ziyaret eden Sevgi Anaokulu öğrencilerine çiçek dikmeyi öğretti.

        Sevgi Anaokulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Kale Mahallesi'ndeki fidanlığı gezdiler. Görevlilerin fidanlarla ilgili bilgiler anlattığı gezide, miniklere çiçek dikmek gösterildi. Ekiplerin yardımıyla çiçek fidelerini toprakla buluşturan minik öğrencilere, diktikleri çiçekler hediye edildi. Küçük saksılara lahana çiçeğinin dikildiği etkinlikte daha sonra minik öğrencilere meyve ikram edildi.

        Fidanlık Üretim Ünitesi ile ilgili açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kenti güzelleştirecek çiçekleri kendi seralarında ürettiklerini belirterek, "Serada üretimlerin çoğaltılması için çalışmalarımız devam ediyor. Daha çok çeşit ve bölgede mevsimsel şartlarda yetişecek ağaç üretim çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediye olarak park, bahçe ve refüjlerde kullandığımız çiçekleri kendimiz üretiyoruz" dedi.

        Mezitli Belediyesi serasının bitki yetiştirmenin yanından kültürel bir işlevi de olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, "Seramız çevrede bulunan okulların da doğayla bir araya gelmelerine ortam sağlıyor. Çeşitli okullardan gelen öğrencilerimiz burada ağaç ve çiçekler hakkında bilgiler öğreniyor, toprakla haşır neşir olmaları sağlanıyor. Kendi elleriyle diktikleri çiçekleri evlerine götürerek, onlarda yeşile olan sevginin oluşmasının önünü açıyoruz" şeklinde konuştu.

        (KYM-Y)

        29.11.2016 11:54:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler