Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        17 yılda 3 bin 605 daire

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, var olan gecekonduları yıkarak ferdi tapu, 18. Madde uygulaması ve takas yolu ile son 17 yıl içinde 3 bin 605 daire yaparak hak sahiplerine verdiklerini söyledi.

        17 yılda yapılanlarla bugün Melikgazi, Yıldırımbeyazıt, Köşk, Keykubat, Esenyurt gibi modern binaların yer aldığı prestij mahalleri oluşturduklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu;

        "Melikgazi Belediyesi 1999 yılında öncelikle ferdi tapu ile mülk sahiplerini belirledik. 18 uygulaması ile imarlı alanlar oluşturduk. Son olarak çok katlı binalar yaparak gecekondu sahipleri ile takas yaparak gecekondu alanlarını temizledik. Son 17 yıldır kavgalı veya zorla hiçbir yıkım gerçekleşmemiştir. Var olan gecekonduları temizlediğimiz gibi yine son 17 yıldır hiçbir gecekondu yapılmamıştır. Kentsel Dönüşüm Yasasının çıkması ile 2017 yılı içerisinde Küçükali ve Anbar semtlerinde olmak üzere 2116 daire yapılarak modern, her türlü sosyal ve kamu tesisleri olan mahalleler ve semtler oluşturacağız. Anbar da 15 blokta 738 daire, Küçükali de ise 33 blokta 1378 daire inşaatı devam etmekte olup 2017 yılında hak sahiplerine verilecektir. "

        Başkan Memduh Büyükkılıç, bu yapımı gerçekleştirilen daireler ile devam eden dairelerin belediye tarafından yapıldığını ayrıca 21 bin civarında dairenin de özel sektörce inşa edildiğini sözlerine ekledi.

        (SK)

        29.11.2016 15:35:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler