Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti'den TL'ye teşvik kampanyası

        - AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı yöneticileri, ellerindeki dövizleri bozarak, Sur esnafından alışveriş yaptı

        (Fotoğraflı)

        Emrah Kızıl

        DİYARBAKIR (İHA) - AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nca, TL'yi teşvik etmek amacıyla kampanya başlatıldı. Bu çerçevede, ellerindeki dövizleri bozan partililer, Sur esnafından alışveriş yaptı. AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, halkın talepleri doğrultusunda kampanyayı başlattıklarını belirtti.

        AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nca, TL'yi teşvik etmek amacıyla döviz bozma kampanyası başlatıldı. Bu çerçevede, aralarında İl Başkanı Muhammed Dara Akar'ın da bulunduğu bir grup partili, Sur ilçesi Gazi Caddesi'ndeki bir döviz bürosuna gelerek, ellerindeki dövizleri bozdurdu. 300 dolar bozduran AK Parti İl Başkanı Akar, TL'yi teşvik amacıyla teşkilat olarak ellerinde bulunan bütün dövizleri bozdurup, bundan sonra TL ile alışveriş yapacaklarını kaydetti.

        "Felaket senaryosu üretenlere cevap niteliğinde"

        Kampanyanın felaket senaryosu üretenlere karşı bir cevap niteliğinde olduğunu ifade eden Akar, "Biz bugün Diyarbakır AK Parti teşkilatı ve Diyarbakırlı kardeşlerimizle beraber Sur içerisinde hayırlı bir kampanya başlatıyoruz. Kampanyamız ülkemizde bazı felaket tellallarının bir ekonomik kriz olacağına dair bir felaket senaryosu üretenlere karşı bir cevap niteliğinde bir kampanya ve destek çalışmasıdır. Ülke ekonomisi çok sağlam bir zemin üzerinde yükselmekte, güçlü ve istikrarlı bir hükümet var ve sağlam bir ekonomik yapımız var. Bu ülkenin ekonomisi de siyaseti de, toplumsal yapısı da çok güçlüdür. Bizim Türkiye için gördüğümüz gelecek müreffeh bir ülke, sağlam bir yapı, istikrarlı bir hükümettir. Türkiye karşıtı bu kampanyaya karşı biz 15 Temmuz ruhuyla tekrar sahalardayız. Bütün Türkiye bugün TL'ye sahip çıkmak için çok hayırlı bir çalışma içerisinde" dedi.

        "Halkımızdan gelen taleple kampanyayı başlattık"

        Halktan gelen talep üzerine kampanyayı başlattıklarını anlatan Akar, "Yani bu kampanyayı başlatanlar Diyarbakır'daki aziz halkımızdır. Ülkesini seven insanlardır. Bizden bunu istediler biz de Diyarbakır halkının bu talebini karşılıyoruz. Biz TL ile alışverişimizi yapacağız. Ne varsa bunu TL'ye çevirip burada Diyarbakır'da da Sur ilçesinde harcayacağız. Bugün teşkilat olarak elimizde dövizi TL'ye çevireceğiz. Sur esnafının kazancı için harcayacağız. Böylece felaket tellallarına da cevap vermiş olacağız. Bu dalga dalga da yayılacaktır. Türkiye ciddi ekonomik reformlar gerçekleştirdi. Türkiye'nin önünde aydınlık bir gelecek var. Birçok arkadaşımız telefon açıyor. Bazı arkadaşlar ziyaretlerde bulunuyorlar ve Diyarbakır'da artık yatırım yapmak istediklerini söylüyorlar. Sur ile ilgili çalışmalarda sonuç verecek noktaya gelmiştir. Buradaki esnafımızın da yüzü gülecek. Biz bütün bunları TL ile yapacağız. Bu ülke hepimizindir hiç kimsenin de bu ülkede istikrarsızlık yaratmaya gücü yetmeyecektir" diye konuştu.

        Akar ve beraberindekiler, daha sonra, Sur esnafından alışveriş yaptı.

        (EK-MP-AŞ-Y)

        29.11.2016 16:05:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler