Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adıyaman Üniversitesi öğrencilerinden sosyal sorumluluk projesi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Programı 3. sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Kahta ilçe Köseler Köyüne bağlı Sultanmağara Mezrasında bulunan ilkokul için bir proje hazırlayarak okulun ihtiyaçlarını giderdi.

        Yrd. Doç. Dr. Mustafa Said Kıymaz'ın öncülüğünde gerçekleşen projede, okulun eksikleri giderilerek, öğrencilerin ihtiyaçları karşılandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Kıymaz, "Gelecek nesilleri yetiştirmek öğretmenlerimizin sorumluluğundadır. Biz de bunu kendimize görev addederek ilerde öğretmen olacak arkadaşlarımızla birlikte bir proje gerçekleştirmeye karar verdik. Sultanmağara İlkokulunu seçmemizin sebebi okulun fiziksel şartlarının olumsuz olması ve öğrencilerin çok fazla eksiğinin bulunmasıydı. Aynı zamanda, Eğitim Fakültesi Dekanı olan değerli Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'nün onayı ile başlattığımız proje çalışmasında öncelikle ihtiyaç analizi kapsamında öğrenci arkadaşlarımızla, birkaç defa okula giderek Sultanmağara İlkokulunun öğretmeniyle görüştük. Okulun ve öğrencilerin ihtiyaçlarını tespit edip, görev dağılımı listesi oluşturduk. İhtiyaçları öğrenci ihtiyaçları, okul bahçesiyle ilgili ihtiyaçlar, okul binasıyla ilgili ihtiyaçlar olarak üçe ayırdık.

        Kahta Kaymakamlığının yardımıyla mıcır, Adıyaman Orman İşletme Müdürlüğü'nün desteğiyle fidan temin ettik. 24 Kasım 2016 Perşembe günü tüm malzemelerimizi tamamlayarak okula gittik ve projemizi gerçekleştirdik. Okulun minik öğrencileriyle kaynaşan öğretmen adaylarımız, onlara hazırladıkları ikramları sundular ve hep birlikte çeşitli eğitsel oyunlar oynayarak hoşça vakit geçirdiler. Öğrencilerimiz, iklim şartları olumsuz olmasına rağmen canla başla çalıştı. Bu hususta öğrencilerimi tebrik ediyorum. Bundan sonraki hedeflerimiz arasında, Adıyaman ve ilçelerinde eksiği olan köy okullarına, daha büyük projelerle destek vermek ve öğretmen adayı olan öğrencilerimizi öğretmenliğe iyi bir şekilde hazırlamak yer almaktadır. Gerekli ilgi ve desteği bize sağlayan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz'' şeklinde konuştu.

        (AHM)

        29.11.2016 16:29:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler