Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Dişli: "İkinci üniversite Adapazarı'nda olmalı"

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, öğrenci sayısı yaklaşık 95 bine ulaşan Sakarya'da, ikinci bir üniversitenin kurulması için başlatılan çalışmalara tam destek verdiklerini belirterek, ikinci üniversitenin Adapazarı'nda kurulmasının en doğru karar olacağını söyledi.

        AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen'in, ilimizde ikinci bir üniversite kurulması için Yüksek Öğretim Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı'na yaptığı başvuruyu sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Başkan Dişli, "Sakarya'ya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi adıyla ikinci bir üniversite hazırlığı yapılıyor. Birinci üniversitede bilimsel ağırlıklı teorik çerçeveli çalışmalar gerçekleştirilirken, ikinci üniversite ise bütünüyle uygulamalı bilimler üzerinde faaliyet gösterecek düzeyde olması planlanıyor. Böylelikle hep konuştuğumuz, sanayi ve üniversite gerçekliğinde bir adım daha atılmış olacak" dedi.

        İlimizde ikinci üniversite kurulmasının mutlak gerekli olduğunu kaydeden Başkan Dişli, "Kurulacak üniversitenin merkezi Adapazarı olmalıdır. Çünkü Adapazarı Sakarya ilimizin ana merkezidir. Ulaşımda öğrencilere büyük kolaylık sağlayacağı gibi en fazla nüfusa sahip, geniş iş alanlarıyla ilçemize de büyük kattı sağlayacaktır. Bu konuda ciddi girişimlerde bulunan aynı zamanda kendisi de bir eğitimci olan AK Parti Milletvekilimiz Prof.Dr. Mustafa İsen'e tam destek verdiğimizin bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.

        (RŞ-BB)

        30.11.2016 10:52:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler