Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Minik hastalara moral etkinliği

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Aydın Yorat

        Kamera : Aydın Yorat

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri'nde tedavi gören, aralarında lösemili hastaların da olduğu çocuklar için morallerini yükseltmek amacıyla etkinlik düzenlendi.

        DÜ Hastaneleri ve Sur Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik, Kardiyoloji Hastanesi konferans salonunda yapıldı. Etkinliğe DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Kırbaş, Halk Eğitim Merkezi yetkilileri, hasta çocuklar ve yakınları katıldı.

        Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Başhekim Kırbaş, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin çocuk servislerinde kalan çocuklar için güzel bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Prof. Dr. Kırbaş, "Hastanemizde 200'e yakın çocuk yatağımız cerrahi ve dahili farklı branşlardan olmak üzere. Tiyatro gösterimiz var, hastanemizde yatan çocuklarımızın pek çoğu bugün tiyatro ile ilk kez karşılaşacak. Ardından güzel bir dans gösterimi olacak. Daha sonra hep beraber pasta keseceğiz. Amacımız, birkaç saatliğine de olsa hasta çocuklarımızı eğlendirmek, onların moralini yükseltmek anlamında onlara biraz katkıda bulunmak. Aileleri ile birlikte çocuklarımızı eğlendirmek, bu etkinliğin çocuklar için gayet iyi olacağına inanıyorum" dedi.

        Etkinlikle ilgili konuşan 12 yaşındaki lösemi hastası İclal Çakin, hastalığı nedeni ile şu an okula gidemediğini söyledi. Çakin, "12 yaşındayım, 6. sınıfa gidiyordum. Şu an gidemiyorum ama inşallah gideceğim. Böyle etkinlikler yapıldığı için heyecanlıyım, çok seviniyorum. Şimdiye kadar tiyatroya gitmedim hayatımda ama sinemaya gittim. Bizim gibi hastaların morallerinin hep yüksek tutmaları çok önemli, daha çabuk iyileşiyorlar. Hiç kafaya takmasınlar hiçbir şeyi. Zaten zamanla geçiyor hepsi, ben 5 yıldır uğraşıyorum ve geliyor geçiyor, inşallah bu yıl geçecek" diye konuştu.

        Etkinlikte çocuklar için tiyatro ve dans gösterimi yapıldı. Pastaların kesildiği etkinlikte çocuklara hediye de dağıtıldı.

        (YRT-MP-Y)

        30.11.2016 12:53:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler