Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İki arkadaşını öldüren sanık: "Olmasaydı iyiydi"

        Şeref Kahraman

        KAYSERİ (İHA) - Kayseri'de alkol ve uyuşturucu içerken aralarında tartışma çıkan ve iki arkadaşını öldüren 32 yaşındaki sanık, mahkemede "Olmasaydı iyiydi. Pişmanım" dedi. Duruşma, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair Adli Tıp'tan beklenen rapor nedeniyle ertelenirken, mahkemeye kolu sargılı şekilde gelen sanığın cezaevinde diğer mahkumlar ile kavga ettiği, kolunda ve elinde cam kesikleri ile kırıklar olduğu öğrenildi.

        Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık R.Ö.(32), hayatını kaybeden Cuma C.'nin(45) şikayetçi eşi S.C., oğlu C.C., hayatını kaybeden Ercüment E.'nin şikayetçi yakınları A.E. ve T.E. ile avukatlar hazır bulundu.

        6 tanığın dinlendiği davada, tanık R.A., Beyazşehir'de kahvehane işlettiğini olaydan önce sanığı gördüğünü belirterek, "Olaydan önce sanığı gördüm. Kendisine 'Bugün daha bir güzel ve şık giyinmişsin hayırdır' dedim. Saat 16.00'da Ercüment ile sanık güle oynaya kahvehaneden çıkıp gittiler. Saat: 17.00'da polisler geldi, cinayet işlendiğini söyledi. Bu şahıs sürekli uyuşturucu satardı" dedi. Diğer tanıklar ise cinayete engel olamadıklarını, yaklaştıklarında sanığın 'Kan davası bu, uzak durun' dediğini söylediler.

        Sanık R.Ö. ise "Ben uyuşturucu satmadım, satmam da. Olay günü arkadaşlarla alkol ve uyuşturucu alıyorduk. O an nasıl oldu hatırlamıyorum. Önce Ercüment'i bıçakladım. Cuma bana taş atıp kaçınca onu kovaladım, yakaladım, onu da bıçakladım. Geri gelip, Ercüment'i tekrar bıçakladığımı hatırlamıyorum. Emniyet'teki ifademi de kabul etmiyorum, o an alkollüydüm. Olmasaydı iyiydi. Pişmanım" diye konuştu. mahkemeye kolu sargılı şekilde gelen sanığın cezaevinde diğer mahkumlar ile dövüştüğü kolunda ve elinde cam kesikleri ile kırıklar olduğu öğrenildi.

        Şikayetçiler sanığın ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederken, sanığın önceki ifadelerinde 'Ben akıl hastasıyım. Rapor alınsın' demesi üzerine Adli Tıp'a gönderildiği ve o raporun beklenildiği öğrenildi.

        Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

        OLAY

        9 Ağustos'ta Melikgazi ilçesi İldem Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana gelen olayda bir ağacın altında uyuşturucu içerken, Cuma C., Ercüment E. ile R. Ö. arasında uyuşturucu anlaşmazlığı yüzünden kavga çıktı. R.Ö. önce bıçakla Ercüment E.'yi, daha sonra kendisine taş atıp kaçan Cuma C.'yi bıçakla öldürerek kaçtı. 4 gün boyunca ormanlık alanda ve boş arazilerde saklanan R.Ö. polis ekipleri tarafından yakalandı. R.Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        (AÖ-Y)

        30.11.2016 13:16:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler