Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çatak'ta Sürü Yönetimi Elemanı Kursu

        (Fotoğraflı)

        Gökhan Murat Göktürk

        VAN (İHA) - Van'ın Çatak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan Sürü Yönetimi Elemanı Kursu yoğun ilgi görüyor.

        Çatak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Sürü Yönetimi Elemanı Kursu, Çatak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli veteriner hekimler Zeki Emre Tavalı ve Umut Keskin tarafından veriliyor. 36 kişiye toplam 120 saat verilen eğitimde, kursiyerlere merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanların beslenmesi, hastalıklar ve barınak ortamı anlatılıyor.

        Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Manto, ilçenin en büyük geçim kaynağının hayvancılık olduğunu belirterek, "Küçükbaş hayvancılığı, çok önemli bir potansiyele sahiptir. Halkımızın hayvancılıkta daha başarılı ve bilinçli olması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Mehmet Raci Selçuk ile birlikte devam eden kursumuzun ne denli yararlı olduğunu gelip yerinde gördük. Bakanlık tarafından 'Sürü Yönetimi Elemanı' sertifikasına sahip olanlara 5 bin lira istihdam desteği veriliyor" dedi.

        Kursiyerlerden Zübeyt Güvener ise; veteriner hekimler tarafından verilen eğitim sayesinde hayvanlarda şap, neba, beyaz kas, çiçek hastalığı konusunda bilgi aldıklarını belirtti. Çobanlık konusunda açılan kursun oldukça yararlı bir kurs olduğunu ifade eden Güvener, "Tüm köy ve çevre köydeki arkadaşlara tavsiye ediyorum. Katılım sağlasınlar ve güzel bir bilgi elde edebilirler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        (MSA-Y)

        30.11.2016 13:44:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler