Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bingöl'e yılın ilk karı düştü

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Yılmaz Atar

        Kamera : Yılmaz Atar

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl merkeze yılın ilk karı düştü. Yüksek kesimler beyaza bürünürken, şehir merkezinde kartpostallık görüntüler oluştu.

        Bingöl'de sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış, öğle saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kent merkezi ve ilçelerde etkili olan kar, her yeri beyaza bürüdü. Kar yağışıyla birlikte okul bahçesini dolduran çocuklar, mevsimin ilk kar yağışının tadını çıkardı. Gönüllerince eğlenen çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı.

        Meteoroloji uyardı

        Kar yağışının hafta boyunca etkili olacağını belirten meteoroloji, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don uyarısı yaptı. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, sıcaklıklarda 3 ile 5 derece arasında azalacağı belirtildi. Buzlanma ve don olayı ile birlikte, sis ve pus hadisesi beklendiğini de aktaran meteoroloji, yaşanacak olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması yönündeki uyarısını da yeniledi.

        Belediye ve özel idare kışa hazır

        Bingöl Belediyesi, 3 greyder, 4 kepçe, 6 kamyon ve 50 personelle karla mücadele çalışması yapacağını duyurdu. Ayrıca buzlanma riskine karşı tuzlama çalışmalarının da yürütüleceği, ihtiyaç duyulması halinde personel ve ekipman sayısında artış yapılacağı da belirtildi. Geçen yıla oranla araç filosunu genişleten İl Özel İdaresi de kışla mücadelede hazırlıklarını tamamlandı. İl Özel İdaresi 18 greyder, 9 paletli dozer, 10 yükleyici kepçe, 2 kar savurma, 3 kar küreme ile ilçelere verilen 9 CSP iş makinası ve yaklaşık 120 personelle kışa hazırlandı.

        Karla mücadele ekipleri, 3 bin 300 yol ağı ve 278 köyde etkin bir şekilde karla mücadele çalışması yürütecek.

        (YA-MP-Y)

        30.11.2016 13:58:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler