Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kış lastiği uygulaması başladı

        (Fotoğraflı)

        Yakup Arkın

        MALATYA (İHA) - Havaların soğuması ve meteorolojinin ülke genelinde kar yağışı uyarısında bulunmasının da etkisiyle 1 Aralık itibarıyla zorunlu olan kış lastiği uygulaması yurt genelinde olduğu gibi Malatya'da da başladı.

        Yönetmelik gereği Aralık ayından başlayarak Mart ayının sonuna kadar olan sürede yolcu ve yük taşıyan ticari araçların kışlık lastik zorunluluğu başladı. Kış lastiği konusunda geçen yıla göre bu yıl vatandaşların daha duyarlı olduğunu söyleyen lastik işletme sahibi Alper Kölük, sürücülere erken davranmaları konusunda uyarılarda bulundu. Kölük, "1 Aralık itibari ile zorunlu yasa başlıyor. Bizlerde yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sürücülerimiz son güne bırakmasınlar. Sürücülerimiz önlemlerini almalarını tavsiye ediyoruz. 1 Aralık itibari ile ceza uygulamasına geçilecek. Lastik alırken sürücülerimiz arabanın orijinal lastiğini almaya dikkat etsinler. Lastikte önemli olan kaliteli olması çok ucuz lastiklere rağbet etmesinler. Kaliteli ve marka lastik seçsinler. Araştırsınlar ona göre araçlarına lastik alsınlar" diye konuştu.

        Kış lastiğinin güvenlik için önemli olduğunu kaydeden Alper, "Kış lastiği sıcaklığın 7 derecenin altına düştüğü zaman yolu tutma özelliği var. Sürücülerimiz bilinçlendi. Önceki yıllarda ki gibi değil. Kar lastiği gibi düşünüyorlardı kış lastiğini fakat şimdi 7 derecenin altına soğukluk düştü mü kar yağsın yağmasın kış lastiği alıyorlar. Bir haftadır yoğun bir şekilde kış lastiğine ilgi var. Yine de beklediğimiz gibi bir ilgi olmadı. Vatandaşlar karın yağmasını bekliyor. Bilinçli sürücüler 1 Aralıktan önce lastiklerini aldılar" şeklinde konuştu.

        (YA-SD-Y)

        30.11.2016 14:41:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler