Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ TSO'da e- dönüşüm bilgilendirme toplantısı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nda (Elazığ TSO), e-dönüşüm bilgilendirme toplantısı yapıldı.

        Elazığ TSO'da e-fatura, e-defter, e-imza, e-arşiv Fatura ve Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) konularında, oda üyelerinin bilgilendirildi. Elazığ TSO Başkan Yardımcısı Yusuf Zeki Kılışçı, EDM Firması Pazarlama Yöneticisi Emre Koç, El-Mar Yazılım Firması Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Aslan'ın konuşmacı olarak yer aldığı toplantıya çok sayıda oda üyesi katıldı. Elazığ TSO Başkan Yardımcısı Yusuf Zeki Kılışçı amaçlarının Oda üyelerini ilgilendiren hususlarda bilgilendirmeler yapılarak yaşanabilecek mağduriyetleri önlemek olduğunu ifade etti.

        Artık hayatın bir parçası haline gelen, çocuklarımızın oyunlarını ve derslerini dahi elektronik ortamda yaptığı bir süreç yaşadıklarını aktaran Kılışçı, "Bu süreç içerisinde işletmelerimiz tüm işletmeyle ilgili bilgilerini ve belgelerini elektronik ortamda kayıt altında tutması zorunlu hale gelmiştir. İşte bu sürecin doğal bir sonucu olarak vergilendirme sisteminin ve işlemlerin de elektronik ortamda yapılması hususunda bir dönem başlatılmıştır. Sistem ile adil vergilendirme, kayıt dışı ile mücadele, şeffaflık, tüm mükelleflere eşit yaklaşım ve kayıtların etkinliği esas alınmıştır. İşletmeler için fırsatlar ve tehditler içeren bu sürecin iyi değerlendirilmesi ve hazırlıklı olunması gerekmektedir. Aksi takdirde işletmeler cezai işlemlerle karşı karşıya kalacak ve gereksiz yere mali bir külfet altına gireceklerdir. e-Fatura, e efter, e-Arşiv, Yeni Nesil ÖKC, e-Tebligat, e-Yoklama, e-Denetim, mali mühür, berat, e- imza kavramlarına iş dünyasının aşina olması yeni Türk Ticaret Kanununun esasını oluşturmaktadır. Elazığ'daki mükelleflerin bu hususta bilgi sahibi olmaları ve cezai işlemlere maruz kalmamaları noktasında bugün bu önemli toplantıyı gerçekleştirdik" dedi.

        Daha sonra EDM Firma Yöneticisi Emre Koç ile El-Mar Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv, Yeni Nesil ÖKC, e-Tebligat, e-Yoklama, e-Denetim, mali mühür, berat, e-İmza konularında bilgilendirmede bulundu.

        (HİV-MP-Y)

        30.11.2016 15:52:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler