Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trafik adabı dersleri başladı

        (Fotoğraflı)

        Koray Ustabaşı

        EDİRNE (İHA) - Edirne Belediyesi, Edirne Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile başlatılan "Trafik Adabı" eğitimleri başladı. Edirne'de birçok kurumun bir araya gelmesi sonucu ortak iş birliği ile oluşturulan ve Türkiye'de bir ilk olan proje şoförlerden yoğun ilgi gördü.

        Geçtiğimiz hafta, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç, Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Nezahattin Erçetin ve projeye destek sağlayan Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu yetkililerinin katılımı ile kamuoyuna tanıtımı yapılan "Trafik Adabı Projesi"nin ilk dersleri başladı.

        Şoförler memnun

        Şoförlük mesleğini yapan ve yapmak isteyen katılımcıların ilk günden yoğun ilgi gösterdiği derslerde, korna kullanımı, durma ve duraklama, araç bakımlarının düzenli yapılması, emniyet şeridinin ihlal edilmemesi, takip mesafesinin korunması, yayaların geçiş hakkı, geçiş önceliği, trafik ışıklarının kullanımı, araçta yüksek sesle müzik dinlenmesi, dönüş ışıklarının kullanımı, araçtan karayoluna çöp vs atma, makas atma, selektör yakma, trafikte hoşgörü, doğru iletişim kurabilmek gibi ana başlıklarda konular işleniyor. Eğitime katılan şoförler, başlatılan projenin hem bireysel hem de Edirne adına çok yararlı olduğunu belirttiler.

        Eğitime katılmayana vize yok

        Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, Trafik Adabı Projesi kapsamındaki eğitimler, 480 Toplu Taşıma Araç Şoförleri "M" Plaka; 240 Ticari Taksi Şoförleri "T" Plaka; 290 Okul ve Personel Servis Araç Şoförleri "S" plaka, 41 Mücavir Alan Dahilinde Ticari Yolcu Taşımacılığı Yapan Araç Şoförleri "J" Plaka şoförü olmak üzere toplam bin 51 şoföre verileceğini kaydederek; kursa katılmayanların, şoför kartı vizelerinin yapılmayacağını dolayısıyla da ticari araç kullanamayacaklarını bildirdiler.

        (KU-MEF-Y)

        30.11.2016 16:51:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler