Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yenilikçi Proje Ödülleri sahiplerini buldu

        - Trabzon'a 6 proje ödülü

        (Fotoğraflı)

        TRABZON (İHA) - Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yürütülen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Proje Yarışması" ödül töreni Akçaabat Şehit Samet Uslu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapıldı.

        Düzenlenen programa Vali Yücel Yavuz, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Davut Olgun, KTÜ Rektör Yardımcısı Hikmet Öksüz, Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Taşan, il ve ilçe milli eğitim müdürleri, milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

        Törende bir konuşma yapan Trabzon Valisi Yücel Yavuz; "Bölgemizde ödül almaya hak kazanan altı projenin altısının da Trabzon ilimize ait olması bizleri son derece memnun etmiştir. Trabzon'da yaşanan bu olumlu gelişmeler ilimiz ve tüm ülkemiz adına umut vericidir" dedi.

        Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı İstatistik ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Davut Olgun, Doğu Karadeniz illerinde ödüle layık görülen 6 projenin altısının da Trabzon'dan olduğunu hatırlatarak Trabzon'u bu başarısından dolayı kutladı. Olgun, yaptığı konuşmada "İçinde bulunduğumuz dönemde, değişime ayak uydurmanın ötesinde onu yönetmek, kurumsal amaçların gerçekleşmesinin koşullarından biridir. Değişimi yönetmek içinse, bilgiye sahip olmak yeterli olmayıp onu üretmek gerekmektedir. Eğitim kurumları bu değişimden etkilenmelerinin yanı sıra değişimin yönetilmesi adına her dönemkinden daha belirleyici bir konuma gelmiştir. Günümüz eğitim kurumları bilgi veren kurumlar olmanın ötesinde tüm paydaşlarıyla birlikte bilgiyi üretebilmeyi öğreten bir konuma sahip olmak durumundadır" diye konuştu. .

        Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Taşan ise yaptığı konuşmada "Eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödülleri, yenilikçi uygulamaları eğitim sistemine kazandırmayı, öğrenci ve öğretmenlerimize daha iyi eğitim ve öğretim imkânları sunmayı amaçladık. Değişimin hızlı ve sürekli olduğu bir çağda hayat süren bizler, millet olarak bu değişime ayak uydurmamız hatta liderlik yapmamız gerektiğinin bilincindeyiz. 2023-2071 hedefleri doğrultusunda kendisine derin bir ufuk çizen devletimiz, bu gaye kapsamında çok ve nitelikli düşünen, çalışan ve üreten nesiller yetiştirmek zorundadır. Bunun da ancak okullarımızdaki eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılmasıyla mümkün olabileceği aşikârdır. Dolayısıyla her alanda iyi yetişmiş, uz görüsü olan, milli ve manevi değerlerine sahip öğretmenlere ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından ödüle layık görülen altı proje sahibine ödülleri verildi.

        Öte yandan "öğretim yöntem ve teknikleri, bilimsel ve teknolojik faaliyetler, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, eğitim ve öğretime erişim ve yönlendirme ile olumlu tutum ve davranışların geliştirilmesi" olmak üzere 5 kategorideki 2 bin 581 ödül başvurusundan 94 başvuru bölgesel ödül almaya hak kazanmıştı.

        (BK-ÖS-Y)

        30.11.2016 16:54:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler