Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir kar mücadelesine hazır

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Ülke genelinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle kış mevsimi gerçek yüzünü göstermeye başladı. Kar yağışı etkili olmaya başlarken, Samsun Büyükşehir Belediyesi de hazırlıklarını tamamladı. İl genelinde kış ayı boyunca yapılacak yoğun kar yağışıyla 200 iş makinesi ile 300 personel mücadele edecek.

        Türkiye'ye Batı'dan giriş yapan kar yağışı, Samsun'da da etkisini artırıyor. Vezirköprü, Ladik, Kavak ve Havza ilçelerinde kar yağışı başlarken, Samsun Büyükşehir Belediyesi de karla mücadele hazırlıklarını tamamladı. Ekiplerini kuran Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, 200 iş makinesi operatörü ile 300 kişilik ekibi teyakkuza geçirdi.

        Geçen yıl başarıyla sonuçlanan karla mücadele çalışmalarını bu sene de aynı hızla yapacaklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, kar yağışından korkmadıklarını söyledi. Her ilçede ayrı ekip oluşturduklarını ifade eden Yurt, "Bizim Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak örgütlenmemiz Karayolları Bölge Müdürlüğü ile örtüşüyor. Her ilçemizde şube müdürlüğümüz var. Ayrıca SASKİ Genel Müdürlüğünün de şube müdürlükleri var. Bütün halkımız geçen yıl karla mücadelede nasıl bir performans sergilediğimizi gördüler. Bu konuda çok deneyimli ekiplerimiz var. Kar yağışından korkmuyoruz" dedi.

        Hazırları tamamladıklarının altını çizen Genel Sekreter Yardımcısı Yurt, "Şube müdürlüklerimizdeki görevli greyder, yükleyici, dozer, kar kürüme araçlarıyla kar yağışlarında mücadeleyi yapacağız. Kar bizim için korku değildir. Millet olarak da kar yağışının verimine inanıyoruz. Ne kadar çok kar yağarsa, tarımsal rekoltenin o kadar çok artacağını biliyoruz. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak karla mücadele çalışmalarını 24 saat boyunca gerçekleştiriyoruz. Bununla ilgili kar mücadelesi ihalemizi yaptık. Yeterli rekabet ortamı oluşmadığı ve verilen teklifler çok yüksek geldiği için iptal etmek zorunda kaldık. Aralık ayının 21'inde ihale tekrar edilecek. 21 Aralık'a kadar ki dönemde eğer kar yağarsa ve mücadele gerekirse her türlü ekip ve ekipmanımız şu anda makine parklarımızda hazır olarak bekletilmekte. Bunların hepsi mobil makineler. Yağış olmadığı zaman yapım işlerinde kullanıyoruz. Kar yağdığı zaman da hemen zincirleri takıp kar mücadele mahallerine gönderiyoruz. Belediyemize ve SASKİ Genel Müdürlüğü'ne ait iş makinelerinin dışında ihtiyaç duyduğumuz makineleri de yüklenici firmalardan temin edeceğiz. Yaklaşık olarak 200 adet iş makinesi ve 300 personel ile kar mücadelesini yapacağız" şeklinde konuştu.

        "Asılsız ihbarda bulunmayın"

        Asılsız ihbarlarda bulunulmaması konusunda vatandaşlardan hassasiyet beklediklerinin altını çizen Yurt, "Geçmiş kar dönemlerinde asılsız ihbarlarla, kendi yollarının açılması için bizi oralara yönlendirmek isteyenler oldu. Hastam var, yaralım var vs. diyerek yanlış ihbarlarla bizi oralara çekiyorlar. Biz yetişmek için belki farkında olmadan daha acil olan bir yerdeki çalışmayı kesiyoruz, doğrudan ihbar gelen noktaya kaydırıyoruz. Gidiyoruz ki, ihbarın hiç aslı astarı yok. Adam arabasını garajdan çıkaramamış ya da evine giden yol kapalı, çarşıya gelememiş. Sırf bu yüzden bize yolu açtırdıkları oluyor. Bu tür asılsız ihbarların kendi kolaylıklarının sağlanmasının ötesinde başkalarının hayatını kaybetmesine sebep olacağını düşünmek gerekir. Bu vebaldir. Bir insanın ölümüne sebebiyet vermek tüm insanlığın ölümüne sebep olmaktır. O yüzden bu tür ihbarlar yapılırken asıl gerekçe neyse o söylenmeli. Örneğin arabamın önüne kar geldi çıkartamıyorum yardımcı olur musunuz desinler. Biz elimiz rahatladığında gider onu da kurtarırız" ifadelerini kullandı.

        (SAM-SLH-Y)

        30.11.2016 17:35:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler