Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Engelliler, sadece fotoğraflarını gördükleri Kız Kulesi'nin maketini yaptı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Osman Arslan

        Kamera : Osman Arslan

        BATMAN (İHA) - Batman'da 4 ay süren Dekoratif El Sanatları Kursu'na katılan engelliler, sadece fotoğraflarda gördükleri Kız Kulesi'nin maketini yaptı.

        Batman Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur tarafından, Gönüllüler Derneği'nde düzenlenen ve 4 ay süren Dekoratif El Sanatları Kursu sona erdi. Kurstan 20 engelli vatandaş yararlandı. Engelliler, kurs sayesinde, sadece fotoğraflara gördükleri Kız Kulesi'nin maketini yaptı. Gönüllüler Derneği Başkanı Şükran Doğu, engellileri evlerinden çıkararak, sosyal hayatın içerisine sokmak için böyle bir çalışma yaptıklarını belirterek, "İş-Kur İl Müdürü Besim Eviz ile Halk Eğitim Müdürü Osman Atmalar'a çok teşekkür ederiz. Bundan sonra da kendi çabalarımızla kurslar açmaya devam edeceğiz" dedi.

        Ahmet Kaya isimli kursiyer ise, kurs sayesinde sadece fotoğraflarını gördüğünü Kız Kulesi'nin maketini yaptığını anlatarak, "Biz burada 2 ay içerisinde el becerilerimizi geliştirmeye çalıştık. Hocalarımızla beraber Kız Kulesi'ni, bina maketini ve ahşap oymalardan el çantası yaptık. 2 ay çok kısa süreli bir zamandı. Daha uzun süreli projeler üzerinde çalışmak isteriz" diye konuştu.

        (OA-MP-Y)

        01.12.2016 10:21:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler