Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünya Şampiyonu tekvandocu Reçber'den Başkan Yaşar'a ziyaret

        (Fotoğraflı)

        ANKARA (İHA) - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kanada'da düzenlenen Dünya Gençler Taekwondo Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan Yenimahalleli Milli tekvandocu Hakan Reçber'i makamında ağırladı.

        Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) tarafından Kanada'nın Burnaby kentinde düzenlenen ve yaklaşık 100 ülkeden 900 sporcunun katıldığı Dünya Gençler Taekwondo Şampiyonası'nda erkekler 59 kiloda tatamiye çıkan Hakan Reçber, altın madalya kazanarak Yenimahalleliler'i gururlandırdı. Şampiyon sporcuyu makamında ağırlayan ve tebrik eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yenimahallemiz eğitimde, kültürde, sporda örnek olmaya devam ediyor" diye konuştu.

        Yenimahalle'de yetişen gençlerin sorgulayan, üreten, başarılı, geleceğin aydınlık yüzleri olduğunu ifade eden Başkan Yaşar, "Göreve geldiğimiz günden beri önceliğimiz çocuklarımızın, gençlerimizin kendine güvenen, mutlu ve sağlıklı bireyler olmalarını sağlamaktı. Bu nedenle Yenimahalle'nin dört bir yanını spor tesisleriyle, yeşil alanlarla, gençlik merkezleriyle, kültür merkezleriyle donattık. Önce insan dedik ve bu yolda çalışmaya devam ediyoruz. Hakan bize onur verdi. Bu genç yaşında ülkemizi en güzel şekilde temsil etti. Gururluyum ve başarılarının devam etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

        Hakan Reçber, ilk turda İsveç'ten Linus Croona Samec'i 3-1, ikinci turda Meksika'dan Luis Osorio'yu 4-0, üçüncü turda İngiltere'den Jack Pickin'i 8-4, çeyrek finalde Tayland'dan Inthat Ratanawangjaroen'u 10-4 ve yarı finalde Rusya'dan David Nazaryan'ı 10-6 yenerek adını finale yazdırdı. Finalde de Fas'tan Omer Lakehal'i 18-12 ile yenen Hakan Reçber, Dünya Şampiyonu olarak Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

        (CC-Y)

        01.12.2016 13:02:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler