Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir Belediyesi'nden çiftçiye destek

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere destek amacıyla 650 bin dolayında ücretsiz fidan dağıtacak.

        Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında; daha önce müracaat edenler arasında şartları uyanlara 295 bin fidanın dağıtılacağının belirtilmesine rağmen, ilçelerle birlikte aşırı talep üzerine bu rakamın 646 bine çıkarıldığı kaydedildi.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ortak yürütülen proje kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Malatya bölgesine uyumlu olduğu tespit edilen meyve fidanları belirlenerek, bu fidanların ücretsiz olarak çiftçilere dağıtılması sağlanacak.

        Geçtiğimiz aylarda çiftçilerde talepleri alan Büyükşehir Belediyesi'ne 5 bin 400 civarında çiftçi müracaat etti. Akçadağ, Arapgir, Darende ve Pütürge Ziraat Odaları'nın ayrı talep aldığı proje kapsamında, bu rakamın 7 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

        9 tür fidanın dağıtımı yapılacak

        Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından dağıtılacak olan ücretsiz meyve fidanları 9 türden oluşuyor. En çok cevizin bulunduğu fidan isim ve sayıları şöyle:

        37 bin 230'u kaplı, 277 bini çıplak köklü olmak üzere toplam 314 bin 230 adet ceviz, 37 bin 327'si kara, 26 bin 500'ü beyaz olmak üzere toplam 63 bin 827 adet dut, 25 bin adet alıç, 5 bin adet lavanta, 5.bin adet biberiye, 43 bin 980 adet ıhlamur, 80 bin 691 adet kızılcık, 100 bin adet Trabzon hurması, 8 bin 115 adet de üvez olmak üzere toplam 645 bin 843 adet.

        Badem ve gojiberry seneye dağıtılacak

        Daha önce yapılan açıklamada dağıtılacak olan fidanlar arasında badem ve gojiberry fidanları da bulunurken, badem fidanlarında şarka virüsü hastalığının tespit edilmesi üzerine bu fidanların 2017 yılı güz döneminde toplam 300 bin adet olarak dağıtımının planlandığı belirtildi.

        7 Aralık 2016 tarihinden itibaren dağıtılmaya başlayacak

        Dağıtılacak olan fidanların şu anda TIR'larla Malatya'ya getirilmeye devam edildiği belirtilen açıklamada, çiftçilere dağıtımın ise 7 Aralık 2016 Çarşamba gününden itibaren planlandığı kaydedildi

        (ZIG-

        01.12.2016 13:31:52 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler