Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır'da 'Böbrek Nakli' sempozyumu yapıldı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'da Memorial Sağlık Grubu'nun desteğiyle "Böbrek Nakli" sempozyumu yapıldı.

        Memorial Sağlık Grubu'nun desteğiyle Yenişehir ilçesinde bulunan bir otelde "Böbrek Nakli" sempozyumu yapıldı. Bölgedeki çocuk doktorları başta olmak üzere kentteki çok sayıdaki doktorun da katıldığı sempozyumun başkanlığı Memorial Diyarbakır Hastanesi Çocuk Ürolojisi Uzmanı Prof. Dr. Abdurrahman Önen yaptı. 5 saat süren sempozyumda öncelikli olarak çocuk nefrolojisinde böbrek nakli, böbrek nakline hazırlıkta diyaliz hekimliği ve diyaliz hemşireliği ve çocuk infantlarda böbrek nakli konular ele alındı.

        Prof. Dr. Önen, çocuklarda böbrek nakli ve böbrek nakli yapılan çocuklarda idrar yolu hastalıklarıyla ilgili olarak bilimsel bir toplantı yaptıklarını söyledi. Prof. Dr. Önen, "Bu toplantının amacı bölgemizde çok yaygın olan çocuk sayısı ve böbrek nakli ihtiyacı olması nedeniyle Diyarbakır'da yapmak istedik. En çok hasta Diyarbakır görünüyor. Bu çocuklarımıza nasıl daha iyi hizmet verebiliriz. Böbrek nakli öncesinde daha sağlıklı bir hizmet ve nasıl hazırlarız ve daha hızlı nasıl ulaştırırızı amaçlıyoruz. Hocalarımızla bu konuları tartışacağız. Böbrek hastalıkları sinsi seyrediyor. Böbrek iflas düzeyine gelmeyene kadar belli olmuyor. O yüzden anne ve babalar çocuklarında en ufak böbrek ve idrar yolu ağrısı şikayetlerini gördükleri an ilgili branşa danışmalıdır. Önemli bir ağrı olmadığı için göz ardı edilebiliyor. Asıl doktoruna gelene kadar çoktan çocuk böbreğini kaybetmiş oluyor. Dünyada böbrek nakli ihtiyacı duyan çocuklara baktığımız zaman basit tedavi edilebilir hastalıklar 5'nci sırada buluyor. Ancak Türkiye'de ve bölgemizde 1'inci sırada bulunuyor. Zamanında doğru tedaviler yapılmadığı için çocuklar böbreklerini kaybediyor" dedi.

        (BE-MP-Y)

        01.12.2016 14:32:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler