Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belediye personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Şahinbey Belediyesi tarafından hizmet içi eğitimleri kapsamında personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriyor.

        Şahinbey Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı kadrolu işçilere mevzuatta zorunlu tutulan Genel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminin konusunda bilgilendirildi. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun "Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" gereğince düzenlenen eğitim Şahinbey Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı İsmail Akşit tarafından verildi. Fen İşleri Müdürlüğü Makine İkmal Birimi eğitim salonunda düzenlenen eğitimde Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin zorunlu kılmış olduğu; Genel konular, Teknik konular, Sağlık konuları ve bu konuların yanında ilgili mevzuat uygulamaları hakkında eğitim verildi. Genel iş sağlığı ve güvenliği kurallarının oluşturulması, kazaların ve meslek hastalıklarının önlenmesi, güvenli bir çalışma ortamının oluşturulması, gibi konularda personele bilgiler veren Akşit, kazaların ve meslek hastalıklarının alınacak tedbirlerle önlenebileceğine işaret etti. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yer alan İşveren ve çalışanların sorumlulukları başta olmak üzere birçok hususa da değinen Akşit, Kişisel Koruyucu Donanımlar hakkında ilgili yönetmelikler gereği çalışanlara detaylı bilgiler vererek eğitimin sonrasında katılımcılara ölçme ve değerlendirme sınavı yaparak mevzuat gereği zorunlu tutulan bu yıl ki eğitimi noktaladı.

        "PERSONELİMİZİ ÖNEMSİYORUZ"

        Eğitimleri değerlendiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çalışma ortamında fiziki koşulların hizmet verimliliğini dolaylı veya doğrudan etkilediğini ifade etti. Çalışanlarını önemseyerek ihtiyaçlarına karşılık verdiklerini belirten Tahmazoğlu, çalışma hayatında yaşam kalitesini arttıran ve bu kaliteyi vatandaşlarına hizmet olarak sunan bir anlayışla benzeri eğitimlerin süreceğini söyledi. Tahmazoğlu, "Belediye olarak çalışanlarımızın sağlık ve güvenliği vazgeçilmezimizdir. Şahinbey Belediyesi olarak gayemiz, kurumsal kimliğimizin vermiş olduğu güçle iş sağlığı ve güvenliğini en iyi şekilde çalışmalarımıza uygulamak, iş sağlığı ve güvenliği bilincini ön planda tutarak alt işveren ve çalışanlarımızın ortak hedeflerine ulaşmasında onlara örnek olmak, proaktif yaklaşımlarla tüm çalışanlarımızın sorunlarına çözüm üreterek onların daha güvenli ortamlarda çalışmalarını sağlamaktır" dedi.

        Belediye çalışanların sağlığı ve güvenliliği en öncelikli konular arasında yer aldığını vurgulayan Tahmazoğlu, tüm çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konularında gerekli tedbirleri almalarını istedi.

        (SD-Y)

        01.12.2016 15:51:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler