Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kulu'da servis şoförlerine seminer verildi

        (Fotoğraflı)

        Ömer Keleş

        KONYA (İHA) - Konya'nın Kulu ilçesinde, "İyi Dersler Şoför Amca" projesi kapsamında servis şoförlerine yönelik seminer verildi.

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin arasında imzalanan iş birliği protokolü ile Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında 2014'te hayata geçirilen "İyi Dersler Şoför Amca" projesi kapsamında servis hizmeti veren şoförlere yönelik eğitim semineri gerçekleştirildi. Merkez İlkokulu Konferans Salonundaki seminerde, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Birol Çayır tarafından taşımalı eğitim sisteminde görevli servis şoförlerine trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında bilgi ve becerilerini artırarak, bu şoförlerin kapasitelerini geliştirmeyi amaçlayan "İyi Dersler Şoför Amca" projesinin uygulamaları anlatıldı. Seminerde ayrıca, trafik kuralları, hız kuralları, cep telefonu kullanımı, alkol, takip mesafesi, durma, duraklama ve park etme, yolcu indirme-bindirme ve kuralları, emniyet kemeri kullanımı, geçme ve geçilme kuralları, şerit izleme ve şerit değiştirme, ilk yardım ve iletişim konularında detaylı bilgiler verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Birol Çayır tarafından seminer sonunda anket düzenlendi.

        Başçavuş Birol Çayır, servisleri sık sık kontrol ettiklerini belirterek, verilen seminerlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

        (ÖK-AH-Y)

        01.12.2016 16:33:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler