Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrenciler Edremit'in gerçek kahramanlarıyla tanıştılar

        (Fotoğraflı)

        Bekir Terzioğlu

        BALIKESİR (İHA) - Edremit'te minik öğrenciler, hayalini kurdukları kahraman itfaiyecilerle tanıştılar.

        Edremit İtfaiye Amirliği ekipleri, İstiklal Okulu'nda itfaiyecilik mesleğini tanıtırken öğrencilere yangın ve kurtarma gibi alanlarda, ilk müdahaleyi nasıl yapacaklarını anlattılar.

        İtfaiye Amiri Mustafa Bilgiç, "Çocuklarımızın yangın konusunda bilinçlenmesi çok önemli. Allah göstermesin bir evde yangın çıktığında en ufak çocuğun rolü de çok önemlidir. İtfaiyenin ne yaptığını ve nasıl çalıştığını anlayan çocuk bizim için artık gönüllü ufak bir itfaiyeci erimizdir. Çünkü gördüğü yangın karşısında yapacağı ilk şey telefona sarılıp 110'na nasıl bilgi vereceği de öğretiliyor. Bu da bizim için çok önemlidir. En önemlisi çocukların yangından uzak durması gerektiği ve ateşle oyun olmayacağını bu eğitimlerimizde öğretiyoruz. Amacımız bilinçli bir gençliğin yetişmesi"dedi.

        Minik öğrenciler, itfaiyecilerin birer kahraman olduğunu belirttiler.

        (BT)

        01.12.2016 16:44:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler