Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        3 bin tarihi fotoğraf ile Tekirdağ'ın geçmişi aydınlanacak

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ tarihine ait 3 bin fotoğrafın sahibi olan Dimitrios Mavridis ile Tekirdağ'ı tarihi ile buluşturmak üzere anlaşma imzaladı.

        Yunanistan'ın başkenti Atina'da Mavridis'in evinde gerçekleşen buluşmada Başkan Eşkinat'a Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Trakya Bölgesi Başkanı Orhan Çebi eşlik ederken, Mavridis ailesi de törende hazır bulundu.

        3 Bin fotoğraflık dev arşivi Tekirdağ'a kazandırıldı

        Mübadele döneminde Tekirdağ'dan göç eden ve Tekirdağ'a ait 3 bin orijinal fotoğrafın sahibi olan Dimitrios Mavridis'in ayrıca eskiden Tekirdağ'da yaşadığı evin restore edilip müze haline getirilmesinin de görüşüldüğü toplantı sonunda Mavridis'in koleksiyonu yapılan anlaşma ile Tekirdağ'a kazandırıldı.

        "Tekirdağ geçmişini bilerek geleceğini belirleyecek"

        Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi için büyük bir adım atıldığını belirten Başkan Eşkinat; "Tekirdağ geçmişini bilerek geleceğini belirleyecek. Kimliğini kaybetmeden dünya şehri olacak. Şehrimize armağan olsun" dedi.

        "Tekirdağ tarihi ile buluşacak"

        Dimitrios Mavridis'in en kısa zamanda Tekirdağ'da yaşadığı evin restore edilip müze olacağını ve şehre ait yaklaşık 3 bin tarihi fotoğrafın ziyaretçilere sunulacağının altını çizen Eşkinat; "Sayın Dimitrios Mavridis'in mübadele öncesi yaşadığı ev halen ayakta. O evi restore edip müze yapacağız ve şehrimiz geçmişini, kimliğini, bu gün ayak bastığı yerlerin yıllar önceki hallerini görecek. Tekirdağ tarihi ile buluşacak" diye konuştu.

        "Hem Türk - Yunan dostluğuna hem de Tekirdağ turizmine büyük katkı yapacak"

        Yapılan çalışmanın hem Türk - Yunan dostluğuna hem de Tekirdağ'ın turizmine büyük katkısı olacağına inandığını belirten Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Süleymanpaşa'da biz çok özel bir müze yapacağız. Beklide 100 yıllık fotoğraflar Süleymanpaşa Belediyesi himayesinde gelecek nesillere ulaşacak. Aynı zamanda bu proje ile hem Türk - Yunan dostluğuna hem de Tekirdağ turizmine büyük katkı yapacak. Bizler de şehrimize bir büyük yapıt daha kazandırmanın gururunu yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

        (MA-MEF-Y)

        01.12.2016 17:34:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler