Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yetki tartışması vatandaşı canından bezdirdi

        - Vatandaş yolda yürüyemez hale geldi

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Kılınç

        AYDIN (İHA) - Son yerel seçimlerin ardından büyükşehir olan Aydın'da Büyükşehir ile bağlı ilçe belediyeleri arasında yaşanan yetki karmaşası vatandaşı canından bezdirdi. 153 numaralı zabıta hattına yapılan ihbarlardan yetki karmaşası nedeniyle sonuç alınmayınca Aydın'da vatandaş kaldırımlardan yürüyemez hale geldi.

        Özellikle şehir merkezinde bulunan Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde kaldırımın tamamen işgal edilmesi hiçbir yetkilinin dikkatini çekmezken, caddeden geçmek zorunda kalan çocuklu kadınlarla yaşlılar adeta işkence yaşıyor. Cumhuriyet Caddesi üzerinde spotçuluk yapan esnaflar tarafından kaldırıma bırakılan çamaşır makinesinden, çekyat ve koltuğa, iş yeri tabelasından masa ve sandalyeye kadar kaldırım işgalini belediye yetkililerin görmemesinin ya da görememesinin endişe verici olduğunu belirten vatandaşlar, "Vatandaş olarak biz bir şey dediğimizde üzerimize saldırıyorlar. Savunmasız olduğumuz için zabıtanın 153 numaralı hattını arıyoruz. Önce uzun bir müzik dinledikten sonra telefona çıkan yetkiliyi durumu anlattığımızda bizi başka bir numaraya aktarıyorlar. En son ulaştığımız kişi sorumluluğun Büyükşehir'de değil Efeler Belediyesi'nde olduğunu söylüyor. Efeler Belediyesi'nin telefonunu bulup arıyoruz. Yol falan metrenin üzerinde sorumluluk Büyükşehir Belediyesi'nin deniyor. Sıkıntımızı dile getirmek için sokağa şerit metre ile mi çıkmalıyız bilmiyoruz ama sorumlu kim ise şu sokaklarda bebek arabası ile bir gün halimizi anlamak için dolaşmasını istiyoruz" diye konuştular.

        Özellikle Cumhuriyet Mahallesi'nde oturanlar olarak durumdan daha çok muzdarip olduklarını belirten vatandaşlar, açıkça şikayet etmeyi korktuklarını çünkü rahatsızlıklarını dile getirdiklerinde bazı esnaflar tarafından tehdit edildiklerini ileri sürdüler. Yaşanan sıkıntının bir günlük ya da geçici bir durum olmadığını belirten M.I. isimli mahalle sakini "Yasa karşısında herkes eşit ise herkese de eşit şekilde muamele edilmesini istiyoruz" diyerek mahalledeki sorunun çözümünü istediler.

        (İK)

        02.12.2016 07:58:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler