Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADÜ Türk Hemşireler Derneği öğrencilerinden kurdeleli etkinlik

        - ADÜ öğrencileri AIDS karşı vatandaşı bilinçlendirmek için sokaklarda

        (Fotoğraflı)

        Beşer Çeken

        AYDIN (İHA) - Adnan Menderes Üniversitesi Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu (THDÖK) AIDS hastalığına karşı vatandaşı bilinçlendirmek için sokaklara stant açtı.

        ADÜ Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu, vatandaşları HIV ve AIDS hastalığına karşı korunma yolları, hastalık halinde neler yapılması konusunda bilinçlendirerek konuya ilişkin broşür dağıttılar. Konuya ilişkin duyarlı olan vatandaşlara ise öğrencilerin hazırlamış olduğu AIDS hastalığı ile ilgili kısa notların bulunduğu kurdeleler takıldı. 'AIDS dünya illeti, söndürür haneleri, kapattıysan da vazgeçme tedavi ol ivedi' gibi notların bulunduğu broşürler vatandaşların tarafından ilgi görürken yapılan etkinlik taktir gördü.

        Dünya AIDS Günü kapsamında düzenledikleri etkinliklerle vatandaşları HIV ve AIDS hastalıklarına karşı bilinçlendirmek için stanlar açtıklarını belirten )- Adnan Menderes Üniversitesi Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu Başkanı Selin Songül Bıyıkoğlu," Adnan Menderes Üniversitesi Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu olarak Dünya AIDS Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşları bilinçlendirmek için burada stantlar açıyoruz. Bu konuda vatandaşların bilinçlenmesi ve duyarlı olması oluşabilecek hasarları en aza indirgemiş olur. Bizlerde elimizden geldiği kadarıyla bu konuda vatandaşlarımızı hastalığa karşı korunma yolları, hastalık içerisinde neler yapılması konusunda bilgi vererek konuya ilişkin broşürler dağıtıyoruz. Ne kadar çok kişiye ulaşabilirsek hastalığı o kadar aşağılara indirgeyebiliriz. Gönüllü olarak burada bizlere destek sağlayan arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ederim." dedi

        (BÇ-MB-Y)

        02.12.2016 11:08:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler