Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Özer, Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı

        (Fotoğraflı)

        Onur Altındağ

        ZONGULDAK (İHA) - Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında BEÜ'nün "Engelsiz Üniversite" olma yönünde kararlılıkla ilerlediğine dikkat çeken Özer, "Ülkemizde ve dünyada her yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak anılmaktadır. Engelli bireylerin sağlık, eğitim gibi temel haklardan eşitlik içerisinde yararlanabilmeleri yolunda üniversitelere önemli görevler düşmektedir. Bu bilincin gereği olarak üniversitemiz üzerine düşen tüm toplumsal ve sosyal işlevler doğrultusunda eğitim, araştırma, farkındalık, sosyal destek, sağlık ve topluma hizmet uygulamaları çalışmalarını büyük bir istek ile sürdürmektedir. Üniversitemiz hedef aldığı "Engelsiz Üniversite" olma yönünde kararlılıkla ilerlemektedir. 2017 yılında ülkemizdeki bütün üniversitelerinin davet edildiği "11. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı"nı şehrimizde düzenleyerek bu alanda ülkemizdeki en önemli bilimsel etkinliklerden birini de birlikte gerçekleştireceğiz. Engelli öğrencilerimizin eğitim- öğretim ile ilgili yaşayabilecekleri sorunları ortadan kaldırmak, daha güzel bir eğitim ortamı sunabilmenin yanı sıra üniversiteyi engelli bireyler açısından her anlamda paylaşıp yaşayabilecekleri bir yaşam merkezi yapmak üzere gayretlerimiz artarak devam etmektedir. Üniversitemiz engellilerin somut projeler ile yeterlilik ve işlevselliklerini en üst düzeye çıkartılması, sağlık düzeylerinin korunması ve iyileştirilmesi, toplumsal destek ve rehabilitasyon programlarının geliştirilmesi konusunda çalışmalarını en üst düzeyde sürdürmektedir. Hayata geçirdiğimiz tüm proje ve etkinliklerin engelli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımı yönünde olumlu katkılar sağladığının bilinci ile engelsiz bir dünyada hep birlikte yaşamaya vesile olması ve 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde düzenlenecek tüm etkinliklerin engelli bireylerin hayatlarına olumlu katkılar sağlamasını dilerim" dedi.

        (OA-OA-Y)

        02.12.2016 11:13:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler