Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karaman'da gençler kıraathanelerde buluşup kitap okuyor

        (Fotoğraflı)

        KARAMAN (İHA) - Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezi, Osmanlı dönemindeki ''Kıraathane Kültürünü'' yeniden canlandırmak ve kıraathanelerin asıl amacını hatırlatmak amacıyla kitap okuma faaliyetlerine devam ediyor.

        Osmanlı dönemde çay, kahve içilerek, gazete, dergi ve kitap okunan kıraathaneleri yeniden eski hüviyetine kavuşturmak isteyen Gençlik ve Spor Bakanlığı ''Kıraathaneler Aslına Dönüyor'' Projesini devreye soktu. 81 ilde Gençlik merkezlerinin öncülüğünde gerçekleştirilen bu proje ile kahvehanelerde vakit geçiren gençler başta olmak üzere vatandaşların çay, kahve eşliğinde kitap okuması sağlanıyor. Proje kapsamında Stad Kıraathanesi'nde bir araya gelen 30 gönüllü genç kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi. Sohbet eşliğinde kitaplarını okuyan gençlerin bu etkinliği büyük ilgi gördü.

        Etkinlik hakkında bilgi veren Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen," Proje kapsamında ilk etkinliğimizi Yunuskent mahallesinde bulunan Çakmaklar Kıraathanesinde düzenledik. Sohbet havasında geçen güzel bir etkinliğin ardından gençlerimizden ilerleyen zamanlarda güzel dönüşler aldık. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi olarak bu konuya olan duyarlılığımızı gençlerimiz aracılığı ile halkımıza duyurmak ve bu konuda kıraathanelerin asli konumuna döndürülmesine bir nebzede olsa katkıda bulunmak amacıyla etkinliklerimize devam edeceğiz. Amacımız kıraathanelerin okunan, tartışılan, hoş sohbet ortamlar içerisinde kaynaşan ve kaynaştıran yerler haline gelmesi ve toplumun her kesiminin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirdiği yapıya kavuşturulmasıdır" şeklinde konuştu.

        (MD-AH-Y)

        02.12.2016 11:28:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler