Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sincan'da eğitici seminerler devam ediyor

        ANKARA (İHA) - Sincan Belediyesinin düzenlediği seminerle vatandaşlar ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirildi.

        Ertuğrul Gazi Hanımlar Konağı'nda gerçekleşen etkinlikte vatandaşlarla buluşan Diş Hekimi Rukiye Camgöz, doğru diş fırçalama tekniği ile diş bakımı ve korunması konularında önemli bilgiler verdi. Ağız ve diş sağlığına küçük yaşlardan itibaren dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Camgöz, katılımcılara ağız ve diş taraması da yaptı. Camgöz, "Diş hastalıkları ve diş sağlığının korunması açısından erken tanı çok önemli. Bu yüzden vatandaşlarımıza yılda en az iki kez diş hekimine muayene olmalarını öneriyoruz" dedi.

        Dişleri sadece fırçalamanın yeterli olmadığının altını çizen Camgöz, özellikle aşırı asitli ve şekerli yiyeceklerin dişlere zarar verdiğini söyledi. Camgöz, fındık, ceviz gibi kabuklu yiyeceklerin dişlerle kırılmasının da geri dönüşü olmayan zararlara yol açabileceğini belirtti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılara bir de misvak hediye edildi.

        Sağlığın bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olduğunu belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, bir ülkenin sosyal ve ekonomik yönden beklenen uygarlık seviyesine ulaşabilmesinin ancak bedensel ve zihinsel yönden güçlü, sağlıklı ve yetenekli bireylerin varlığına bağlı olduğunu söyledi. "Amacımız sağlıklı bireylerden oluşan bilinçli bir toplum oluşturmak" diyen Başkan Tuna, erken tanı ve zamanında tedaviye dikkat çekti. Başkan Tuna, "Vatandaşlarımızın kendi sağlıkları ile ilgili gerekli bilinci oluşturmak ve sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz eğitici seminerlerimiz devam edecek" diye konuştu.

        (BC-CC-Y)

        02.12.2016 11:54:28 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler