Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aslanapa Belediyesi su abonelerini dona karşı uyardı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Altıntaş

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Aslanapa Belediyesi, havaların soğuması üzerine su saatlerinde dona sebep olabileceğini bildirerek vatandaşları uyardı.

        Kütahya genelinde yaşanan aşırı soğuk hava belediyeleri harekete geçirdi. Soğuk havanın en çok hissedildiği ilçelerden biri olan Aslanapa'da, belediye soğuk havaya ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Yetkililer vatandaşların özellikle su saatlerini dona karşı koruması gerektiğini söyleyerek, su sayacı dışarıda olan abonelerin gerekli önlemleri almaları gerektiği konusunda uyarı yaptı.

        Su sayacının donmaya bağlı olarak patlaması durumunda abonelerden durumu derhal belediyeye bildirmelerinin istendiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi; "Açıkta bulunan yerleşim alanlarındaki su sayaçları, içinde ağaç talaşlarının da bulunabileceği bir sandık içine alınmalı. Sandık içine alınamayan su sayaçları, kumaş bez ile sarılmalı. Sayaçların üzerine kesinlikle sıcak su dökülmemeli, ateşle ısıtılmamalıdır."

        (MA-EFE)

        02.12.2016 13:36:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler