Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Didim'de öğrencilere trafik eğitimi

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Çalışkan

        AYDIN (İHA) - Mercedes Benz Türk ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri tarafından organize edilen Ateş Böceği Gezici Trafik Eğitim Birimi Didim Mahir Özgür Damar Okulu Öğrencilerine eğitim verdi.

        Türkiye'nin eğitim dalında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) gezici Öğrenim birimi olan 24 Ateşböceği ile Türkiye'nin dört köşesinde çocuklara eğitim desteği veriyor. 2013 yılında başlayan Trafik Ateş Böceği projesinde öğrenciler 6 saatlik eğitim alıyor. Öğrenciler tabletler aracılığıyla eğitimleri uygulamalı öğrenirken, trafik ve kurallarıyla ilgili de yerinde bilgi alıyor.

        TEGV'nin faaliyetleri arasında yer alan Ateşböceği gezici Öğrenim birimi TIR'ı İlköğrenim çağındaki Çocukların trafik bilgisini ve farkındalığını arttırmak ve trafik ile ilgili kavram. Beceri ve tutumlarını kazanmaları sağlamak amacıyla Didim İlçesi Mahir Özgür Damar İlk Okuluna gelerek Öğrencilere eğitim verdi.

        Okulun bahçesinde konuşlandırılan eğitim TIR'ını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Turan Kaya Cumhuriyet ilk Okul Müdürü Ufuk Kurucu. ziyaret etti. Okul Müdürü Yaşar Yıldırım. ve Cumhuriyet Okulu Müdürü Eğitim gören öğrencilerle ders dinledi.

        Gerçekleştirilen projenin eğitim gören öğrencilere son derece faydası olduğunu dikkat çeken Okul Müdürü Yaşar Yıldırım "Son derece Türkiye Eğitim Gönlüleri Vakfı'nın Okulumuzda öğrencilerimize trafik eğitimi verilmesi ile ilgili konuda destek sağlamaları amacıyla burada bulunuyor." dedi.

        (HÇ-MB-Y)

        02.12.2016 13:37:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler