Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kısa dönem askerler yemin etti

        - Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nda kısa dönem vatani görevini yapan erler düzenlenen törenle yemin etti. Yemin töreninin ardından askerler ve aileleri hasret giderdi.

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Bekir Tosun

        Kamera : Bekir Tosun

        MUĞLA (İHA) - Muğla'da silah altına alınan 365. kısa dönem 170 er düzenlenen tören ile yemin etti. Atatürk kapalı salonunda düzenlenen törene Vali Amir Çiçek, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Daşgın, Muğla İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Adalet Komisyonu Başkanı Bilal Saydam, yemin eden askerlerin anne, baba, eşleri, çocukları ve yakınları katıldı.

        "YİĞİT EVLATLARINIZ EĞİTİMLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI"

        Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından yemin töreni yapıldı. Kısa dönem vatani görevini yapan 170 asker salında hazırlanan masalardaki silahlar üzerine ellerini koyarak askerlik yemini etti. Yemin töreninin ardından Gürcan Yılmaz, Asım Ercan ve Serkan Serbest isimli askerler şiir ve konuşmalarını yaptı. Muğla İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan yemin eden askerler ve ailelerine yaptığı konuşmada, "Değerli anne ve babalar. Evlatlarınız şimdi huzurla asker olmanın onuruyla dimdik karşınızdalar. Onlarla ne kadar övünseniz azdır. Sizlerde bir yakını olarak onların bu gururunu yaşıyorsunuz. Yiğit evlatlarınız eğitimlerini başarı ile tamamlayarak 177 yıldır bu ülkeye hizmet etmekte olan Jandarma teşkilatının bir mensubu olmak maksadıyla huzurunuzda yemin ettiler. Onların hiçbir ulusta olmayan, sadece Türk milletine özgü, yüksek insanlık değerleri, kabiliyetleri ve insan sevgisi ile yetiştirdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum" dedi.

        "SİZLERE GÜVENİYORUM"

        Yemin eden kısa dönem askerlere seslenen Özfidan, "Sizlerle onur duyuyoruz, sizlere güveniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşaması için, Anayasamızın değişmez ilkelerine bağlı ve milletimizin emrinde silah arkadaşlarımız ile Türkiye Cumhuriyeti sarsılmaz omuzlarımızda daima yükselecek, bayrağımız bu kutsal vatan toprakları üzerinde daime dalgalanacaktır. Büyük önder Atatürk'ün dediği gibi Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği sizinkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir.

        "GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN"

        Muğla Valisi Amir Çiçek, Türk bayraklarına el basarak yemin eden askerlerin yeminlerine bağlı kalacaklarına inancının tam olduğunu söyledi. Vali Çiçek, "Bu gençlerimiz öyle bir ocakta ve öyle bir eğitim alanında ki; anne babalar, kardeşler gözünüz arkada kalmasın. Burada Jandarma komutanlığımızdaki komutanından ve bütün askeri görevlilerinden hepsinin yaptığı aynı anlayışla, aynı hareketle Muğla'daki askerlik görevini gerçekleştireceklerdir. Bu askerlerimiz günü geldi, yaşlıya yol verdi, günü geldi çocuklarımızı kucağına aldı, kimsesizlere kucak açtı. Bu evlatlarınız işte bu ocakta görev yapıyor. İşte siz böyle evlatlara sahipsiniz" dedi.

        "15 TEMMUZ'U UNUTMAYIN"

        Vali Amir Çiçek konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimini de değinerek, "15 Temmuz ihanet çetelerinin Türkiye'yi bölme, parçalama, onurla taşıdığınız Türk bayrağını göklerden indirmek gayreti içinde olduklarında 16 Temmuz'da bu hainleri yakalamak ve yargıya teslim etmek için gece gündüz ellerinde silah ile sizleri düşünerek görev yapan bu evlatlarınızı ve komutanlarını kutluyorum. 15 Temmuz sürecinde bu evlatlarınız dedi ki, 'Siz bu vatanı bölemezsiniz. Bu bayrağı indiremezsiniz, bu ezanlarımızı susturamazsınız, birliğimizi bozamazsınız' dediler. 'Ben evladımızı vatan için gönderdim' diyen anne ve babalara sesleniyorum. Asker ocağında düşman değil, dost yetişir. O ihanet çetelerinin üzerinde o rütbeler, kullandıkları silahlar bizi temsil etmiyor. Onlar ihanet çetesidir. 177 yıl önce kurulan Jandarma teşkilatımız ilk kurulduğunda neyse, bugün de aynı duygu ile aynı sevgi ile, aynı anlayış ile hizmet yapmaktadır" dedi.

        Törende Vali Amir Çiçek tarafından dönem birincisi askere teşekkür belgesi ve hediyeler verilirken, kısa dönem vatani görevi yapan erler Jandarma marşını okudu. Tören sonunda Muğla İl Jandarma Komutanlığı emrinde 365. Kısa dönem yemin töreni eden askerler ile aileleri buluştu. Askerler aileleri ile hasret giderirken salonda duygusal asker ve aileleri arasında duygusal anlar yaşandı. Kısa dönem askerler anne ve babalarının yanında eşleri ve çocukları ile de hasret giderdi.

        (BT-İK)

        02.12.2016 13:40:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler