Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Çelik'ten engelliler için duyarlılık ve katkı çağrısı

        - "Engelleri birlikte aşalım"

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Valisi Azmi Çelik, herkesi engelliler konusunda daha duyarlı olmaya ve onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunarak sahip çıkmaya davet etti.

        3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebi ile bir açıklama yapan Vali Çelik, engelliliğin, ülkemizde yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konu olduğunu belirtti. Engelli vatandaşların hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan sürdürebilmelerinin en temel insan hakkı olduğunu antan Çelik, "Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturmanın yolu, engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesiyle mümkündür. Engellilik; sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durumdur. Her fırsatta onları sevgi ve anlayışla kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeli ve bunu içtenlikle hissettirmeliyiz. Bu, insanlık borcumuzun yanı sıra, çağdaş toplum, sosyal devlet anlayışı ve vicdanı sorumluluğumuzun en önemli gereğidir. Engelli vatandaşlarımızın; eğitim, sağlık, istihdam, barınma, rehabilitasyon, bakım ve sosyal güvenliklerinin sağlanması, ailelerin desteklenmesi, engellilere beceri kazandırılması ile üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri, yaşam koşullarının insan onuruna yakışır şekilde iyileştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Eskişehir Valiliği olarak, bu anlayış ve sorumluluk duygusuyla konuya hassasiyetle yaklaşarak ve özellikle son yıllarda yapılan yasal düzenlemeler çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Engelliler Koordinasyon Merkezimiz tarafından engellilerimize yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Bu konularda devletimize olduğu kadar halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza da görev düştüğünün bilinciyle hareket eden ve her zaman destek ve katkılarıyla engellilerimizin yanında olan tüm hayırsever kişi ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, herkesi engelliler konusunda daha duyarlı olmaya ve onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunarak sahip çıkmaya davet ediyor, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü"nün, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı mutlu ve başarılı bir yaşam getirmesini diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum" diye kaydetti.

        (İHA-MET--)

        02.12.2016 14:56:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler