Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çeşme'de üniversite öğrencileri, engelli çocuklara el uzattı

        (Fotoğraflı)

        İsa Atagöz

        İZMİR (İHA) - Ege Üniversitesi'ne bağlı Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi ile ilgili hazırladıkları projeyle engelli çocuklara el uzattı.

        Çeşme Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu 2. sınıf öğrencileri Kübra Alper, Sinem Çobanoğlu, Kadriye Erkan, Mertcan Solak, Bahtiyar Cirit, Doğan Akman, Ümit İnce, Necdet Batur Atakan ve Oğuzhan Sönmez, hazırladıkları proje ile Dalyan Mahallesindeki Çeşme Özel Eğitim ve Uygulama Okulunda okuyan engelli çocuklara el uzattı.

        Hazırladıkları proje ile ilgili bilgi veren Kübra Alper ve Sinem Çobanoğlu, Eylül ayından bu yana Çeşme Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nda eğitim gören engelli çocuklarla yakından ilgilendiklerini belirterek, şunları söyledi:

        "3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle onları Çakabey Kültür Merkezi'ne getirdik. Burada kendilerine çeşitli ikramlarda bulunduk. Ayrıca hep birlikte film izledik. Projemiz, sadece bu etkinlikle sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki hafta da okullarına giderek, dans ve tiyatro gösterisi gerçekleştireceğiz. Engelli çocukların mutlu olmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Bu proje Türkiye çapında gerçekleştiriliyor. Diğer üniversitelere bağlı fakültelerde okuyan arkadaşlarımız da benzer projelerle engellilere ulaşıyorlar. Fakülteler arasında bir yarışma gerçekleştiriliyor. Daha önce hiç uygulanmamış fikir üreten fakülte, 'En İyi Proje' ödülünü alacak. Biz, projemiz kapsamında engelli çocuklarımızı yakından tanımaya ve onları mutlu edecek projeler üretmeye çalışıyoruz. Üniversitelerde, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kan bağışı, kitap bağışı gibi projeler uygulanıyor. Bizler daha farklı olmak istedik. Engelli çocuklarımızla ilgili proje geliştirdik. Engelli çocuklara, bizlerden farklı olmadıklarını hissettirmek istiyoruz. Projemize, Çeşme Belediyesi ve İmece İnisiyatifi Derneği de katkı vererek destek oldular. Ayrıca Çeşme esnafından da destek gördük. Özellikle oyuncakçılar, engelli çocukları sevindirmemizde yardımcı oldular."

        (İA-Y)

        02.12.2016 15:08:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler