Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Engellilerden resim sergisi

        (Fotoğraflı)

        Mücahit Bilgi

        NİĞDE (İHA) - Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi, Fertek Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Emin Emine Teomans Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Hüdavent Hatun İşitme Engeliler Okulu ve Cemil Meriç Görme Engelliler Okulunun ortaklaşa düzenlediği görsel ve el sanatları sergisi Niğde Sakatlar Derneği Şubesi bahçesinde düzenlenen programla açıldı.

        Niğde Sakatlar derneği bahçesinde düzenlenen görsel ve el sanatları sergisine Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Özkan, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Alay Komutanı İdris Tataroğlu, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

        Programın açılış konuşmasını yapan Niğde Sakatlar Derneği Başkanı Songül Çalışkan, asıl amaçlarının sorunlarını deli getirmek olduğunu vurguladı.

        Başkan Songül Çalışkan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

        "Bu günü anma etkinlikleri kapsamındaki asıl amacımız sorunlarımızı dile getirmek, engellilere karşı farkındalığı ve bu konudaki bilinç düzeyini artırmaktır. Bizlerde engellilere yönelik bu yıl içinde derneğimizde iki ayrı proje yürüterek engelli üyelerimizin sosyal ve ekonomik hayata daha fazla hayata katılmalarına faydalı olmaya çalıştık. Ben engellilere eğitim hizmeti veren bütün çalışanlara ve özellikle de öğretmenlerimize gösterdikleri sabır ve gayretlerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Gerek okullarımızdaki engelli öğrencilerimiz tarafından yapılan gerekse dernek üyelerimiz tarafından yapılan ürünlerimizi sizlerin takdirine ve beğenisine sunmuş bulunmaktayız."

        Başkan çalışkan, "Dünya engeller günü farkındalık oluşturmak amacıyla önemli. Biz ülke olarak millet olarak engellilerimizin farkına ve sorunlarının farkına vardık. Bu konuda devletimizde milletimizde elinden geleni yapıyor. Bundan sonraki süreçte ihtiyaçlar ve sorunlar daha da hızlı bir şekilde çözülerek engellilerimizin daha iyi hayat şartlarına kavuşmaları için gayret edeceğiz. Bu kapsamda dünya engelliler gününü kutluyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

        (MB-YE-SK)

        02.12.2016 16:27:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Niğde haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Niğde Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler