Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kutsal topraklara giden 64 kişi dualarla uğurlandı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Yaşar Beyazıt

        BİLECİK (İHA) - Bilecik'te, Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılı umre organizasyonuyla 64 kişiden oluşan kafile, 24 günlüğüne umreye gitmek üzere gözyaşı ve dualarla uğurlandı.

        Bilecik İl Müftülüğünce düzenlenen program dahilinde Umre'ye gidecek olan olanlar için Bilecik Şehirler Arası Otobüs Terminalinde program tertip edildi. Duygulu anların yaşadığı uğurlama töreninde umreciler, yatsı namazından sonra yakınları tarafından gözyaşı ve dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Ailelerinin yanı sıra çok sayıda kişi uğurlama törenine katılırken, gözyaşına hakim olamayan vatandaşlar yakınlarına sarılarak helallik aldı.

        "Gidemeyen kardeşlerimize de Cenabı-ı Allah nasip etsin"

        Kutsal topraklara gidecek olan umreci Cemal Öztiryaki, ilk defa gideceği kutsal topraklar için çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Eşim ile beraber yola çıkıyoruz. Kutsal topaklara ulaştığımızda herkes için dua edeceğim. Allah'ın misafirleri olmaya gidiyoruz. Gidemeyen kardeşlerimize de Cenabı-ı Allah nasip eder. İnşallah arkasından o büyük hac vazifesi de nasip olur. Rabbim bizlerin ve kardeşlerimizin umre haccını kabul etsin" dedi.

        Duaların ardından umreye gidecek olan 64 vatandaş aileleriyle ve yakınlarıyla vedalaştıktan sonra kutsal topraklara gitmek için otobüslere binerek Bursa Yenişehir ilçesindeki hava alanına gitmek için yola çıktı.

        (MYB-Y)

        02.12.2016 16:43:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler