Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Çelik: KOSGEB taşın altına elini koyan bir kurumdur

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Avrupa KOBİ Haftası etkinlikleri çerçevesinde, KOSGEB Müdürü Seraceddin Özcan ve Uzmanlar Emin Özgür Tekgöz ile Funda Şahin, Vali Azmi Çelik'i makamında ziyaret etti.

        Müdür Özcan, ziyarette yaptığı konuşmada, Avrupa ülkeleri ile birlikte ülkemizde de küçük ve orta bütçeli işletmeler'in (KOBİ) ve girişimcilerin desteklenmesi, girişimcilik profilinin yükseltilmesi, gençleri girişimciliğe özendirmek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda 23 Kasım- 2 Aralık tarihleri arasında "KOBİ Haftası" etkinlikleri düzenlendiğini belirtti. Seraceddin Özcan, "Ülkemizde 81 ilde faaliyet gösteren ve 88 İl Müdürlüğü olan KOSGEB'in yaklaşık bin 622 personeli bulunmaktadır. 2016 yılında destek programlarımızdan yapılan ödeme 4 milyon 856 bin TL'dir. İlimizde; 640 kadın, 669 erkek 2016 yılında Girişimcilik Eğitimi almıştır. Bunlardan 67 erkek, 83 kadın girişimci kendi işlerini kurmuştur" dedi.

        KOSGEB'in ulusal kamu koordinasyonunu yürüttüğü Avrupa KOBİ Haftasında Türkiye'nin 2009 yılından itibaren diğer 37 katılımcı ülke ile birlikte yer aldığını bildiren Müdür Özcan, işletmelerin yatırım, üretim, yönetim ve planlama konularında bilgi ve beceri yönünden güçlenmelerini ve gelişmelerini sağladıklarını sözlerine ekledi.

        Verdiği bilgiler için Müdür Özcan'a teşekkür eden Vali Çelik, proje yeteneği kazandıracak mekanizmaların devreye girmesi ve ekonomideki hareketliliği artırmak için devletimiz tarafından yapılan reformları anlattı. Vali Çelik, KOSGEB'de KOBİ'lerin kurumsallaşması için gerekli desteğin olduğunu söyleyerek, KOSGEB; girişimciliğin gelişiminde taşın altına elini koyan bir kurum olarak nitelendirdi.

        (İHA-MET-Y)

        02.12.2016 17:47:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler