Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESOGÜ'de "Erişilebilirlik Açısından Engelli Bireylerin Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri" paneli

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ)'nin ev sahipliğini yaptığı "Turuncu Etkinlikler" kapsamında, ESOGÜ Engelli Öğrenci Birimi tarafından düzenlenen "Erişilebilirlik Açısından Engelli Bireylerin Yaşadığı Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konulu panel ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

        Birleşmiş Milletler (BM)'in, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde başlayıp 10 Aralık İnsan Hakları Günü'ne kadar devam edecek olan "Turuncu Etkinlikler" sürüyor. Bugünkü etkinliğin başlangıcında, ESOGÜ Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAM) tarafından dağıtılan turuncu atkılarla sahneye çıkan ESOGÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi IEEE Öğrenci Kulübü üyeleri İstiklal Marşımızı işaret diliyle okudu.

        Etkinliğin açılış konuşmasını Fen Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü öğrencisi Eda Aslan yaptı. Eda Aslan konuşmasında öğrenimi süresince kendisine destek olan ESOGÜ Engelli Öğrenci Birimi'ne, hocalarına ve arkadaşlarına teşekkür etti.

        Panelin moderatörlüğünü yapan ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu konuşmasında, engelli vatandaşların toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirtti ve devletin olduğu kadar sivil toplum kuruluşlarının ve hepimizin engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmada sorumluluğu bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu başta engelli katılımcılar olmak üzere panelin tüm katılımcılarına teşekkür etti.

        Panelin ilk konuşmacısı olan Damla Özgereksinimliler Derneği Genel Başkanı Emel Kapanoğlu, engelli bir vatandaş olması dolayısıyla geçmişte yaşadığı bazı güçlükleri anlatırken, özellikle çevre düzenlemelerindeki yetersizliklerin sıkıntılar meydana getirdiğini belirtti. Bugün gelinen noktada önemli bir mesafenin kat edildiğini ancak bunun da yetersiz olduğunu belirten Emel Kapanoğlu, derneklerinin yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgiler de verdi.

        İkinci konuşmacı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Şube Müdürü İnşaat Mühendisi Aytaç Ünverdi, Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki engelli vatandaşlar için yürüttüğü erişilebilirlik hizmetleri ile ilgili bilgiler verdi.

        Son konuşmacı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkan Vekili Dr. Deniz Çağlayan Gümüş ise yaptığı sunumda erişilebilirliğe bakış açısı, engelli bireylerin yaşantılarındaki erişilebilirlik zinciri ve bunun öneminden bahsetti. Dr. Deniz Çağlayan Gümüş sunumunda erişilebilirlik ile ilgili mevzuat ve uygulamalar hakkında bilgiler de verdi.

        Etkinlik, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

        (İHA-MET-Y

        02.12.2016 17:53:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler