Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kilis Valisi İsmail Çataklı:

        - "Türkiye dünyada kadına seçme ve seçilme hakkını ilk veren devletlerin başında gelir"

        (Fotoğraflı)

        KİLİS (İHA) - Kilis Valisi İsmail Çataklı, 5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Türkiye dünyada kadına seçme ve seçilme hakkını ilk veren devletlerin başında gelir" dedi.

        Vali İsmail Çataklı, açıklamasında Türk Kadınına, 5 Aralık 1934' te seçme ve seçilme hakkının verildiğini hatırlatarak, hakkın tanınmasının 82. yıl dönümü kutlandığını ifade etti. Vali Çataklı, "Türkiye, dünyada kadına seçme ve seçilme hakkı ilk veren devletlerin başında gelmektedir. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılında Avrupa, Amerika ve Asya'daki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır. Ülkemizdeki tarihi seyrine baktığımızda, Ulusal Kurtuluş mücadelemizde cephede savaşan, erkeğine mermi taşıyan Türk kadını Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte öncelikle seçme ve seçilme hakkını elde etmiş ve birçok Avrupa ülkesinden önce siyasal, sosyal ve ekonomik alanda eşit haklara sahip olmuştur. Bu süreç, kadın haklarının korunması ve kadınların sorunlarının çözümlenmesi açısından bir dönüm noktası olmuştur. Milletlerin uygarlık yolunda gösterdiği ilerleme, kadına verdiği değer ile ölçülmelidir. Gazi Mustafa Kemal, ' Bir toplum aynı amaca bütün kadınları ve erkekleri ile beraber yürümez ise ilerlemesine teknik olarak imkan ve bilimsel olarak ihtimal yoktur' demek suretiyle Türk kadınına verdiği değeri ve kadının toplumların gelişmesinde ve ilerlemesindeki önemini vurgulamıştır. Tüm kadınlarımızın, bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, saygılar sunuyorum" dedi.

        (MAD-SD-Y)

        03.12.2016 09:46:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler