Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Dörtyol'da

        (Fotoğraflı)

        Necati İvgin

        HATAY (İHA) - Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Milli Mücadelede İlk Kurşun'un atılışının 98. Yıldönümü Anma Etkinlikleri kapsamında Çanakkale 1915 Gezici Müzesi ziyarete açıldı.

        Kara Hasan Paşa Sosyal Tesislerinde açılan ve Çanakkale Savaşında kullanılan savaş malzemelerinin sergilendiği müzeye vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

        Çanakkale Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yörükaslan, bugüne kadar 160'dan fazla düzenledikleri sergiyi 10 milyonu aşkın kişinin gezdiğini ifade ederek "Çanakkale dediğimiz zaman onu anlatmaya kelimeler yetmez. Hiçbir kelime onun anlamını ve ruhunu taşıyacak kadar güçlü değildir. Çanakkale 101. Yıl Savaş Malzemeleri Müzemiz Türkiye'nin dört bir yanını gezen bir müzedir. Gittiğimiz her yerde büyük ilgi ile karşılaşıyoruz" dedi.

        (NEC-Y)

        03.12.2016 09:48:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler