Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kısa dönem erler yemin etti

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Arslantaş

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman İl Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini yapan 365'inci kısa dönem erbaş ve erler temel askerlik eğitimini tamamlayarak yemin etti.

        Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı askeri gazinoda düzenlenen yemin törenine Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, bazı kurum amirleri ile askerler ve aileleri katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, 74 erbaş ve er Türk Bayrağı üzerine ant içti.

        Yemin töreni sonrası Jandarma Er Emrah Aydoğdu "Mehmedim" şiirini okudu. Ardından ant içen erler adına bir konuşma yapan Jandarma Er Ali Yıldırım, "Jandarma erleri olan bizler yurdun dört bir yanında vatan, millet ve bayrak aşkıyla görevlerimize koşarak geldik. Şimdide huzurlarınızda yemin ederek gerçek asker, şanlı Mehmetçik olmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Yemin ettiğimiz bugünden sonra artık kahraman Türk Ordusunun birer ferdi olduk. Bütün arkadaşlarım adına haykırıyorum ve diyorum ki, vatan savunması şerefimizdir ve namusumuzdur. Bizler Çanakkale'ye, Sakarya'ya ve Kocatepe'ye gidenlerin izindeyiz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" ifadelerini kullandı.

        Aileler ve askerlerin duygusal anlar yaşadığı törende, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı'na katılan ilk Er Ayhan Daş'a ve eğitimde başarılı olan erlere Vali Abdullah Erin ve protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

        Törende bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, yemin eden erbaş ve erlere seslenerek "Kutsal Peygamber ocağında güzel yurdumuzun değişik bölgelerinden gelen arkadaşlarınızla tanıştınız. Buradaki anılarınız ömrünüzün sonuna kadar belleklerinizden silinmeyecektir. Uğruna şehitler verdiğimiz onur sembolümüz olan bayrağımızın gölgesinde ve burada hazır bulunanların huzurunda, gerektiğinde bu vatan için seve seve canınızı vereceğinize, namus ve şerefiniz üzerine ant içtiniz. Ettiğiniz bu kutsal yemini düstur alacak ve askerliğiniz boyunca hatırınızdan çıkarmayacaksınız" dedi.

        Jandarma Marşının okunmasıyla sona eren törende çocuklarının yemin törenine katılan ailelerle sohbet eden Vali Abdullah Erin, "Çocuklarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Bizlerde kendileriyle iftihar ettik, onur duyduk, Bu güzel evlatları yetiştirip bu memlekete kazandıran siz değerli anne ve babalara devletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizin dört bir tarafı da çok güzeldir. Adıyaman'da bu güzel memleketin en güzel illerinden bir tanesidir. Adıyaman dil, din, ırk ayrımı yapılmadan sıcacık insanların birlik ve beraberlik duyguları içinde yaşadığı barışın, kardeşliğin, huzurun ve hoşgörünün hakim olduğu kentlerden bir tanesidir. Çocuklarınızı hiç merak etmeyin. Onlara gözümüz gibi bakacağız. Çocuklarımız inşallah kazasız ve belasız bir şekilde Peygamber ocağındaki bu vatani görevini tamamlar ve evlerine sağlıklı bir şekilde dönerler" dedi.

        Yemin töreni sonrası askerler, aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdi. Evlatlarına kavuşan aileler, çocuklarına sarılarak fotoğraf çektirdi.

        (AHM)

        03.12.2016 10:18:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler