Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Üçok: "Yangınların yüzde 20'si temizlenmeyen bacalardan"

        - Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok:

        - "Ülkemizde her yıl meydana gelen yangınların yüzde 20'si temizlenmeyen bacalar sebebiyle meydana gelmekte"

        (Fotoğraflı)

        Murat Çelik A.

        AMASYA (İHA) - Türkiye'de her yıl meydana gelen yangınların yüzde 20'sinin temizlenmeyen bacalar sebebiyle olduğunu belirten Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, vatandaşları uyardı.

        Ölümlerin yanı sıra temizlenmeyen bacalar ve soba boruları yüzünden milyarlarca liralık konutların yanarak tahrip olduğuna değinen Başkan Üçok, "Ülkemizde her yıl meydana gelen yangınların yüzde 20'si temizlenmeyen bacalar sebebiyle meydana gelmektedir. Temizlenmemiş soba boruları ve doğru kurulmamış sobalardan dolayı özellikle rüzgarlı havalarda evlerde duman tepmesi dediğimiz olaylar sık aralıklarla meydana gelmektedir. Bu yüzden hemşehrilerimizin bacalarını mutlak surette temizlemeleri veya temizletmeleri gerekiyor" diye konuştu.

        Vatandaşların itfaiyeye müracaat etmeleri halinde baca temizliğinin ekipler tarafından yapılacağına ve alınan her önlemin muhtemel bir yangını önlediğine değinen Üçok, "Karbonmonoksit zehirlenmesinin belirtileri baş ağrısı, baş dönmesi, yüzde pembe renk, terleme, kulak çınlaması, bulantı, kusma, kaslarda aşırı gevşeme, hareket edememe, şuur kaybı ve komadır. Böyle bir durumda hasta hemen havalı bir yere taşınmalı ve 112 Acil ambulans hizmetleri aranmalıdır. Ancak unutulmamalıdır ki, zehirlenmeye yol açacak önlemlerin alınması, bu tür olaylara mahal vermemek için kesinlikle şarttır" şeklinde konuştu.

        (MÇ-SLH-Y)

        03.12.2016 10:44:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler