Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Jandarmada kısa dönem erler yemin etti

        (Fotoğraflı)

        Abdullah Aslan

        ERZİNCAN (İHA) - Erzincan İl Jandarma Alay Komutanlığında üç haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan ve kısa dönem er olarak vatani görevlerini yapacak 52 asker, düzenlenen törenle yemin etti.

        Vatani görevini yerine getirmek üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden Erzincan'a gelen 52 Mehmetçik için yemin töreni düzenlendi. 365. kısa dönem acemi erlerin yemin törenine Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Başak, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tümay Özgür ile çok sayıda davetli ve asker ailesi katıldı. Program, birliğe ilk katılan ve eğitimlerinde başarılı olan askerlere Vali Ali Arslantaş ile diğer protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi. Ardından kısa dönem erler, yemin ederken duygu dolu anlar yaşandı.

        Yemin töreninden sonra askerler adına bir er tarafından yapılan konuşmanın ardından söz alan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tümay Özgür, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da bu kutsal nöbeti en iyi şekilde yerine getirerek, "taşıdığınız bu üniformanın yüce milletimizin şerefinin simgesi olduğunu unutmayalım." Dedi.

        Törende son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, "Atalarımızın çok büyük güçlüklerle, hayatları pahasına bizlere emanet ettiği en değerli varlığımız olan vatanımız için şehit ve gazilerimizin mirasını aynı ruh ve inançla her zaman taşımaya devam edeceğinize olan inancım tamdır" diyerek konuşmasını söyle sürdürdü; "Üzerinde yaşadığımız havasını teneffüs edip buz gibi sularından içtiğimiz aziz vatanımıza karşı sorumlu olduğumuz görevlerin en başında hiç kuşkusuz askerlik görevimiz gelir. Bu görevi yüksek bir sorumluluk anlayışıyla yerine getiren sizler, az sonra şanlı bayrağımızın gölgesinde ve ailelerinizin önünde, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek yemin ederek ve mukaddes vatan hizmeti nöbetini devraldınız. Vatanımızın dostları olduğu kadar düşmanları da var. Dostlarımıza güven vermeli, düşmanlarımıza karşı da ülkemizi korumakta azimli ve gayretli olduğumuzu göstermeliyiz. Böyle yapalım ki, düşmanların vatanımız hakkında besledikleri kötülük duygularını önleyebilelim. Daha doğrusu kötülük niyetlerini uygulamalarına fırsat bırakmamış olalım.

        Şair "hazır ol cenge eğer istersen sulh-ü salah" derken bunu anlatmak istemiştir. Biz Türklerin birçok özelliklerinin yanında en fazla ön plana çıkan yönümüz ise iyi birer asker olmamızdır. Çok eski çağlardan beri çeşitli adlarda devletler kurmuş olan Türk Milleti'nin temeli düzenli bir askeri teşkilata dayanır. Askerlik ilk önce Türklerde bir meslek sonra da milli bir görev olmuştur. Millet Ordu, Ordu da Millettir.

        Dünyada kaç ülke vatandaşı çocuklarını davul zurna ile askere gönderiyor? Milletimiz doğuştan asker bir millettir. Askerlik sevgisi, ruhumuzun derinliklerine işlemiş; hayal ve hatıralarımıza, neşe ve heyecanlarımıza kaynak olmuştur. Askerlerimizin çok kıymetli anne, baba ve yakınları, her anne ve baba, oğlunun askerlik yaptığını görmek ister. Kutsal askerlik görevi, ancak, cesaret, fedakârlık, dürüstlük ve mutlak bir itaatle yerine getirilebilir. Devletimizin şefkat ve merhametine emanet ettiğiniz yavrularınızı, yürekleri vatan sevgisi ile dolu, beden ve ruh disiplini kazanmış olarak sizlere teslim etmek için değerli komutanlarımızın büyük bir özveriyle görev yaptıklarından hiç şüpheniz olmasın.

        Ülkemiz aydınlık yarınlara doğru emin adımlarla ilerlerken, medeniyet yolculuğundaki en büyük ilham kaynağımız, bizlere bu Aziz vatanı emanet eden şehit ve gazilerimiz olacaktır. Sizler, sizden önceki Mehmetçiklerden aldığınız bayrağı taşıyarak bu görevi en güzel şekilde yerine getireceksiniz. Alacağınız yeni görevlerinizi sizlere ve sizleri yetiştiren ailelerinize yakışır bir şekilde yerine getireceğinizden hiç kuşkum yoktur. Şehit ve gazilerimizin mirasını aynı ruh ve inançla her zaman taşımaya devam edeceğinize olan inancım tamdır.

        Hepinizi sevgiyle yeni görevlerinize uğurlarken kutsal görevinizi tamamladıktan sonraki hayatınızda da sağlık ve esenlikler diliyorum. Bu vesileyle canlarını vererek bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla anıyor, hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyorum" diye konuştu.

        (AA-AT-Y)

        03.12.2016 13:37:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler