Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erzurumlular Halep için yürüyecek

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Halep'te akan Müslüman kanı ve gözyaşı için ilk tepkiyi Erzurum verecek. Dadaşlar, Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından organize edilen program kapsamında Pazar günü öğle namazından hemen sonra yine meydanlara akacak. Lalapaşa Camii'nde kılınacak olan öğle namazından sonra Havuzbaşı'na kadar yürüyecek olan Erzurumlular, burada daha sonra Halep için edilecek dualara "amin" diyecek.

        Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan ESTP Başkanı A. Mustafa Güvenli, İslam dünyasının birbirine sıkıca kenetlenmesi gereken bir dönemden geçildiğine dikkati çekerek, "Müslüman kardeşlerimiz Halep'te büyük bir katliamla karşı karşıya. Kan ve gözyaşı bu coğrafyada birbirine karışmış durumda. Müslümanlar olarak böyle bir tablo karşısında sadece izleyici olmak bizlere yakışmaz. Bu sebeple Erzurum halkını sesimizi yükseltmek ve Halep'teki Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşu için en azından dua ve niyazda bulunmak için yürüyüşümüze katılmaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki; Müslümanların birbirleri üzerinde hakları vardır. Bu haklardan birisi de, sahiplenmektir, zor günde birlikte olmaktır. Bu manada Halep'teki zulmün ve katliamın durması için sesimizi yükseltmemiz gerekiyor" diye konuştu.

        Erzurum halkını Pazar günü Lalapaşa Camii'nde kılınacak öğle namazına davet eden Güvenli, "Pazar günü inşallah geniş katılımlı bir kortejle Havuzbaşı'na kadar yürüyecek, daha sonra burada Halep'teki Müslüman kardeşlerimiz için topluca dua edeceğiz. Bu dua sağanağında aramızda bütün Dadaşları görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

        (ERZ-AT-Y)

        03.12.2016 13:56:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler