Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uzmanlardan şeker hastalığı semineri

        (Fotoğraflı)

        Atilla İdiz

        VAN (İHA) - Van'da Özel Urartu Göz ve Lokman Hekim Hastaneleri tarafından 'şeker hastalığı (diyabet)' konulu bir seminer düzenlendi.

        Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TSO) düzenlenen seminerde, Özel Urartu Göz uzmanları Atilla Yazıcıoğlu, Baran Bari İlhan ve Özgür Bülent Timuçin ile Lokman Hekim Hayat Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Faruk Şaylık tarafından vatandaşlara önemli bilgilendirmelerde bulunuldu. Seminerde bir açıklamada bulunan Urartu Göz Başhekimi Atilla Yazıcıoğlu, şeker hastalığının yüzde 50.6 oranında en sık problem oluşturduğu organın göz olduğunu belirterek, "Halkımızın bu sinsi ve yavaş rahatsızlığın farkına varmaları ve buna bağlı olarak geç kalmanın önüne geçmek için şeker ve şekere bağlı problemleri anlatmak üzere böyle bir seminer düzenledik. Bir gün boyunca sürecek olan seminerimizde 3 göz doktoru ve bir dahiliye doktoru tarafından önemli bilgiler sunulacak. Özellikle şeker hastalığı nedir? Hastalığının göze bağlı komplikasyonları nelerdir? Şeker hastalığı nasıl bir rahatsızlık yapar? Göze vurduğu zaman ne olur ve nasıl tedavi edilir? Ve şeker hastalığından nasıl kaçınılır? gibi konularda halkımıza bilgiler vereceğiz. Umarım halkımız, en az yılda bir sefer şekere bağlı olan göz muayenelerini yaparlar. Bu kapsamda önce sağlık diyoruz" dedi.

        Batıda olduğu gibi Van'da da bu tür seminerler düzenlemeye devam edeceklerini ifade eden Yazıcıoğlu, "Şeker ve tansiyona bağlı göze etki eden rahatsızlıklar, katarakt gibi konularda da ara ara bu tür bilgilendirme toplantıları yapacağız" ifadelerini kullandı.

        (ATL-ŞAK-Y)

        03.12.2016 15:01:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler