Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fethiye'de protokol özel sporcular ile futsal oynadı

        (Fotoğraflı)

        Murat Yalçın

        MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle özel eğitim kurumlarındaki özel sporcular ile protokol üyeleriyle futsal maçı yaptı.

        Fethiye Spor Salonunda oynan müsabakada, iki takım oyuncuları da kıyasıya mücadele etti. 15'er dakikalık iki devre oynanan maçta özel sporcular, protokol üyelerini 10-7 yendi. Müsabaka sonrası Kaymakam Ekrem Çalık, özel sporculara madalya taktım etti .

        Kaymakamı Ekrem Çalık, engellilerin toplumun özel bir parçası, özel çocuklarla sık sık bir araya gelmeye çalışıyoruz.

        Çalık, "Hedefimiz onları toplumun içerisinde yaşatmak. Engelli olduklarını onlara hissettirmemek. Eskiden engelliler kapalı kapılır ardındaydı. Şimdi ise toplumun en değerli parçası. Toplumumuzda da bu duyarlılığın oluştuğunu düşünüyorum. Bu gibi etkinliklerle bu duyarlılığı daha da artırmak istiyoruz." dedi.

        Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürü Fevzi Koyunoğlu, çocukların bu tür etkinliklerle her anlamda mutlu olduğunu ifade etti. Yeni insanlarla tanışmanın, onlarla diyalog kurmanın özel çocukları geliştirdiğini kaydeden Koyunoğlu, "Her sabah 8 buçuk kilometre rutin yürüyüşümüz var. Doğa yürüyüşlerimizin yanı sıra yazın da haftada iki gün onları denize götürüyoruz. Hergün farklı etkinlikler yapıyoruz. Bu sadyede onlar da enerjilerini atıyor." diye konuştu.

        (MB-Y)

        03.12.2016 16:00:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler