Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Engelim Olma Projesi kapsamında anlamlı çalışma

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında araçlarını engelli rampaları önünde park eden araçlar çekici ile çekildi.

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında Cumhuriyet Caddesi'nde engelli rampası önüne araç park eden sürücünün aracı Erzurum Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince çekildi.

        Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü Aziziye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Kılıç ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşpoğlu'nun katıldığı proje uygulaması engelli vatandaşlardan tam not aldı.

        Kılıç, kurumlarının engellilerle ilgili önemli çalışmaları olduğunu belirterek, engelli erişebilirliği kapsamında engellilere ayrılan rampaların engellileri mağdur etmeyecek şekilde kullanılması konusunda sürücülerin duyarlı olmasını istedi.

        ENGELLİLER 153'Ü ARAYABİLİR

        Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tavlaşoğlu da, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlayarak, belediye olarak engellilere yönelik önemli hizmetleri olduğunu ifade etti.

        Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta Komseri Ümit Cengiz ise engelliler konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte yapılan bu gibi çalışmalarının engellilere pozitif ayrımcılık sunduğunu ifade etti.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in konuyla ilgili çalışmalara önem verdiğini anımsatan Cengiz, ''Engelli vatandaşlarımız bu gibi mağduriyetlerde Alo 153 zabıta hattına başvurabilir. Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen, engelliler konusunda çok duyarlı, bu yönde pozitif ayrımcılık oluşturan çalışmalara imza atıyoruz''dedi.

        Rampadan geçerken mağdur olan engelli vatandaş Nurullah Ağakurt da, duyarsız sürücüler yüzünden engelli rampalarını kullanamadıklarını belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

        (ERZ-AT-Y)

        03.12.2016 16:41:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler